Canon és Olympus ihlette pletykák

Az elmúlt hetekben, hónapokban számtalan pletykát olvastam a világhálón, azonban közülük csak egy párnak van valóságalapja (ki hitte volna). Többek között már vagy tucatszor szembejött velem a Canon 75-80 MP-es EOS R fényképezőgépe (több helyen EOS RS-nek nevezik), amit majd 2020 „első felében” vehetünk kézbe. De szóba került egy „ismeretlen” új EOS R váz, amiről egyelőre nagyon keveset tudni. No, de a canonrumors.com bejegyzése nem a részletekről szól, hanem a várt/vélt masinák várt/vélt bejelentési dátumáról. Az EOS RS például februárban válik esedékesség, míg a sejtelmes másik EOS R (EOS R Mark II?) majd májusban követheti a nagyfelbontású gépet a reflektorfénybe. Az említett weboldal egy másik forrásra hivatkozva azt is megemlítette, hogy még az is előfordulhat, hogy nem az EOS R Mark II-vel fog minket ámulatba ejteni a Canon, hanem egy a Sony A7S gépcsaládjának szánt ellenféllel lép színre a japán gyártó.

Az Olympus állítólag az OM-D gépcsalád következő hercegén ügyködik, aminek hivatalos bemutatóját február közepe környékére teszi a 43rumors.com szerkesztője. Az OM-D E-M1 Mark III (vagy akármi is legyen majd a neve) nagy valószínűséggel már egy ideje kész van, a fejlesztők a firmware-t csiszolhatják épp. Állítólag az Olympus egy új, korábban már megemlített PRO objektívet is be fog mutatni, ami akár az E-M1 Mark III-mal szettben is megvásárolható lesz! Az M.Zuiko Digital ED 12-45 mm F4 PRO tartománya szinte azonos a 12-40 mm F2.8 PRO lencserendszerével, ugyanakkor az F4-es kezdő fényérték-tartomány miatt jóval kisebb és könnyebb lehet nagyobbik testvérénél úgy, hogy közben ugyanolyan ellenálló a külvilág atrocitásaival szemben.

Aki az M.Zuiko Digital ED 150-400 mm F4.5 TC1.25x IS PRO-ra vár, annak még egy jó ideig türelmesnek kell lennie. A majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt bejelentett szuper telefotó objektív valószínűleg csak nyáron érkezik meg, és noha árát még most sem tudni, az várhatóan egy kisautóéval fog versengeni.

Kép forrása: Olympus

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...