A Sony egy új, vloggereknek épített kompakttal jelentkezett

Megjelent a Sony legújabb kompakt fényképezőgépe, amit elsősorban „műsorgyártáshoz”, vloggereknek ajánlanak. A ZV-1 lelke egy 1”-os CMOS képérzékelő, amelyre egy ekvivalens 24-70 mm-es optika rajzol. Ennek az üvegnek F1.8-F2.8 a kezdő fényértéke – gyakorlatilag ugyanaz a lencserendszer, amit pár korábbi RX100 is magán viselt. A készülék hátoldalán egy érintőképernyő található, ami kihajtható és elforgatható – végre nem egy alulra, illetve felfelé hajtható panel, ami csak útban lenne a többi kiegészítőnek.

Kép forrása: Sony

A Sony ZV-1 azonban nem csak külső kialakításával, hanem bizonyos funkcióival és üzemmódjaival is megpróbál a célközönség kedvében járni: az egyik talán legfontosabb eleme ennek a halmaznak az Eye AF, illetve a spéci, három kapszulás, előre irányuló mikrofon a váz tetején. Érdekes lehet továbbá a hátteret elmosó mód, ami automatikusan az objektív legtágabb blendeértékére vált, vagy az autofókusz mód, ami a közeli tárgyakra helyezi a prioritást az élességállítás során (ez akkor lehet kifejezetten hasznos, ha valami bemutatandó tárgyat tartunk az arcunk elé, így az lesz éles, s a rendszer nem kezd vad ide-oda fókuszálgatásba az arcunkat keresve). Egy apró, de annál sokkal fontosabb részlet a felvételt jelző villogó vörös LED, ami a váz előlapján kapott helyet – jártam már úgy párszor én is, hogy kétszer is meg kellett néznem a gépen, valóban elindult-e a felvétel.

Nos, a Sony ZV-1 műszaki paraméterei egyébként nagyjából megegyeznek az RX100 gépcsalád tagjaiéval: 4K felbontású videó legfeljebb 30 kép/mp-es frekvenciával, Full HD-ban max. 120 fps-es lassított felvétel, illetve 960 kép/mp-cel alacsonyabb felbontásban. Nincsen beépített elektronikus kereső, de a „multi-accessory” csatlakozóval ellátott vakusaruba többféle kiegészítővel pótolhatjuk a hiányt. A Sony ZV-1 június elejétől lesz kapható 800 dollár körüli áron. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...