Világuralomra tör a Canon: íme, az EOS R5 és a „kistestvére”, az EOS R6!

Sajtóközlemény

A Canon a mai napon hivatalosan is bemutatja az EOS R5 és az EOS R6 teljes képmezős, tükör nélküli fényképezőgépeket, melyek az EOS R rendszer új tagjaiként a jövőorientált RF Mount alapra épülnek. A professzionális felhasználásra szánt EOS R5 45 megapixeles felbontásra képes akár 20 kép/másodperc1 mellett, és az első teljes képmezős, tükör nélküli fényképezőgép, amely 8K RAW belső rögzítést kínál akár 29,97 kép/másodperc mellett, valamint 4K rögzítést akár 120p mellett. Az EOS R6 tökéletes választás a lelkes amatőrök és a tükör nélküli gépekre váltani kívánó professzionális felhasználók számára egyaránt, akik magasabb szintű képességekre vágynak, azaz 20,1-es megapixeles állóképeket kívánnak készíteni 20 kép/másodperc1 mellett, illetve lenyűgöző 4K videofelvételeket 60p mellett, továbbá Full HD felvételeket kívánnak rögzíteni akár 120 p mellett. Egyetlen más készülék sem ér az EOS R5-ös és az EOS R6-os készülékek által biztosított gyorsaság és képfelbontás nyomába.

Kép forrása: Canon

A tükör nélküli professzionális fényképezőgépek újradefiniálása

A következő generációs CMOS érzékelő technológiával kombinált, nagy teljesítményű RF objektívek lehetővé teszik a felhasználók számára a még nagyobb részletességű, az iparágon belüli legnagyobb sebességű képrögzítést. Az EOS R5 és az EOS R6 az elektronikus zárnak köszönhetően hangtalanul képesek felvételeket készíteni 20 kép/másodperc1 mellett, amelyhez teljesen automatikus expozíció (AE) és automatikus fókuszkövetés (AF) társul. A felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy kivételes minőségben készíthetnek mind állóképeket, mind pedig videofelvételeket bármely környezetben, a felvételeken szereplők megzavarása nélkül. A mechanikus és elektronikus első redőnyzár szintén lehetővé teszi a szupergyors, akár 12 kép/másodperc1 sebességű sorozatfelvétel készítését.

Kép forrása: Canon

Az EOS sorozaton belül az EOS R5 és az EOS R6 gépek esetében érhető el először az 5-tengelyes, vázba épített képstabilizátor (In-Body Image Stabilisation, IBIS) funkció, amely valamennyi objektív típus használata esetén számos előnyt tartogat a felhasználók számára. A készülékeket úgy tervezték meg, hogy kiválóan alkalmazhatóak legyenek az IS rendszerrel, illetve az RF objektívekkel való együttes felhasználásra. Az érzékelő korrigálja a gépdöntésből (pitch) és a függőleges tengely körüli elforgatásból (yaw) adódó elmozdulásokat, gondoskodik az X-Y tengely mentén történő berázás és az optikai tengely körüli elforgatás kompenzálásáról is. Ez az intelligens stabilizációs rendszer lenyűgöző módon, 8-lépéses2 – ezáltal jelenleg a világ legjobb képstabilizációs funkcióját biztosító2 – stabilizációval segíti a kreativitás újabb szintjeinek elérését, legyen szó akár kézben tartás mellett , vagy akár állvány nélkül készített videofelvételek készítéséről.

Kép forrása: Canon

Az RF Mount széles átmérője gondoskodik arról, hogy a fény egészen a sarokpontokig bejusson az érzékelőkbe, az érzékelők elmozdulását pedig vázba épített képstabilizátorral ellensúlyozzák. Az RF objektívek 54mm-es átmérője lehetővé tette a nagyobb lencseméret alkalmazását, amely nagyobb mozgási szabadságot biztosít a váz IS rendszere számára, ami azt jelenti, hogy az olyan, képstabilizációval nem rendelkező RF objektívek is, mint az RF 85mm F1.2L USM vagy az RF 28-70mm F2L USM szintén akár 8-lépésig2 terjedő képstabilizációs képességgel rendelkezhetnek. Még az IS funkcióval nem rendelkező objektívek esetében is hasznosnak bizonyulhat az EOS R5 és az EOS R6 fényképezőgépbe beépített képstabilizátor 5-tengelyes korrekciós hatása.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...