Streamelnél? Akkor ezeket a mikrofonokat lesd meg: a Hama uRage mikrofonok bemutatója

uRage Stream 700 HD

A Hama „középső” modellje, a uRage Stream 700 HD egy fokkal izgalmasabbnak bizonyult. Itt már az előerősítést magán a mikrofontesten is állíthatjuk, sőt, a hangfelvétel monitorozásához sem kell külső eszköz, mivel a fejhallgató aljzaton keresztül élőben hallhatjuk magunkat. De még egyelőre ne siessünk ennyire előre, lássuk, mit kapunk a dobozban, s mik a legfontosabb műszaki paraméterek!

A mini háromláb (itt már gumi tappancsokkal felszerelve) és a szélzaj-szűrő ennél a modellnél is alaptartozék, de a popfiltert már külön kell megvásárolnunk hozzá. A kisebbik és a nagyobbik modellel szemben a uRage Stream 700 HD nem jár gumifelfüggesztés, hanem a mikrofont egyszerűen be kell csúsztatni az állványfejbe. Mivel azonban a háromláb gumitalpakon áll, használat közben nem tapasztaltam a külső zajforrások zavaró mértékű behallását.


Az előerősítést és a fejhallgató hangerejét külön potméterekkel állíthatjuk be


A fejhallgató kimenete egy praktikus opció

A uRage Stream 700 HD lelke szintén egy kondenzátormikrofon. Érzékenysége -38 dB (+/-3 dB), átviteli tartománya 30-18 000 Hz, impedanciája 2200 Ohm. Az USB vezeték itt már leválasztható a mikrofonról (a mellékelt kábel hossza 250 cm), tehát igény szerint akár rövidebbet is csatlakoztathatunk, mivel az szabványos, USB-A/B csatlakozóval van ellátva. A mikrofon egyirányú (unidirekcionális) jellegű, azaz legerősebben egy irányból veszi a hangot (elölről, vagy hátulról).

Csakúgy, mint a kisebbik 400-as modellnél, úgy ennél a készüléknél is steril a hangzás, de mivel valamivel tágabb a tartománya, a magasabbakat jobban közvetíti. Óriási előny, hogy az előerősítést nem csak az oprendszerben, hanem a mikrofonon is lehet állítani, és van „beépített” zajcsökkentés is, ami a sziszegő hangokat hivatott halkítani. És íme, egy felvett mondat:

Hangsáv

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...