Bemutatkozik a DJI új zsebdrónja, a Mavic Mini 2

Megérkezett a DJI Mavic Mini 2, ami külsőre a megtévesztésig hasonlít elődjére, ám belsőleg számos újítást tartalmaz. A Mavic Mini 2 szintén a 250 gramm alatti kategóriát bővíti, ami az EU-n belül (a legtöbb helyen) különösebb engedélyek nélkül, az USA-ban pedig FAA regisztráció nélkül is röptethető. A 249 grammot nyomó repülő kamera gyakorlatilag egy tenyérben is elfér, de kis tömege és mérete ellenére még a szelesebb légrétegekben is stabilan navigálható. A masina az elődhöz képest új hardvert és szoftvert kapott; a rendszer lelke egy 1/2,3”-os, 12 MP felbontású érzékelő, ami 4K @ 30 fps felbontású, 100 Mbps adatsűrűségű videók rögzítését is lehetővé teszi.

Kép forrása: DJI

A 4K felbontás mellett a Mavic Mini 2 már RAW állóképeket is menthet. Full HD képmérettel kétszeres, minőségromlás nélküli ráközelítést alkalmazhatunk (digitális képméret növeléssel 4-szeres nagyítást használhatunk), ami gyakran jelent előnyt felvételkészítéskor. A Mini 2 a DJI OcuSync 2.0 vezeték nélküli rendszerét használja, így a hatósugár is a másfélszeresére nőtt (10 km-es táv – elméletben). Az új motoroknak köszönhetően tovább lehet a gép a levegőben, és megnőtt a széltűrő képessége is: immár a majdnem 39 km/ó sebességű szelek sem borítják fel a drón röptét.

Kép forrása: DJI

Újabb környezetérzékelőket nem kapott a rendszer, így továbbra is a pilótának kell odafigyelnie, hogy elkerülje az ütközéseket. A Mavic Mini 2 egy sor előre beprogramozott képkészítési módot kapott, amelyekkel könnyebb a téma (alany) követése, és érdekes repülőalakzatokat hajthatunk vele végre automatikusan. Ezek a módok az alábbiak:

QuickShots:

a) Dronie: a drón hátrafelé és felfelé száll, közben a kamera követi az alanyt. A magassági korlát ötféle lehet.
b) Helix: a drón felfelé és a témától elfelé repül spirálisan. Itt is ötféle magassági határ állítható be.
c) Rocket: a drón egyenesen felfelé repül, közben a kamera az alanyt veszi. Szintén ötféle magassági határérték állítható be.
d) Circle: konstans magasságban és rádiusszal körözi a témát a drón.
e) Boomerang: a drón bumerángféle ovális pályán repüli körbe az alanyt, a videó kezdése és befejezése ugyanazon a ponton történik.

Panorámák:

a) Sphere: a drón automatikusan rögzít 26 képet és ezeket fűzi össze.
b) 180°: hét képből kapunk egy panorámaképet.
c) Wide_angle: a drón egy széles, 3 x 3-as panorámát készít.

Képmódok:

a) AEB Triple Shot: automatikus expozíciós képsor, ahol három felvétel készül, majd ezekből áll össze a végső kép. Ezt a kollázst tovább lehet szerkeszteni, ahol akár egy HDR képet is létrehozhatunk belőle.
b) Times Shots: időzítő a felvételkészítéshez.

Kép forrása: DJI

A DJI Mavic Mini 2-höz többféle kiegészítő is érkezett, így például egy 360°-os propellervédő, egy mini táska, egy töltőállvány, egy DIY kreatív kit, amivel a drón külsejét alakíthatjuk egyedivé, valamint egy adapter, amivel egy LED képernyőt rögzíthetünk a drónra. A Mavic Mini 2 alapgép 450 dollárért vásárolható meg, míg a népszerű Fly More Combo szett (3 db akku, töltő, táska, távvezérlő) 600 dollárba kerül. Bővebb infóért irány a DJI weblapjára!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...