Kedvező árú, jó minőségű állványok a Hama-tól

Hama Traveller Prémium Duo 144

A méret szerinti középső háromláb a Hama Traveller Prémium Duo 144 volt, amit a mérnökök kifejezetten az utazók igényei szerint alakítottak ki: az alumínium elemekből gyártott tripod 1210 grammot nyom, összecsukva pedig csupán 34,5 cm. A 3 kg-ig terhelhető állványt 34 és 144 cm közé eső magasságra lehet kihúzni.

A Hama Traveller Prémium Duo 144 is azon állványok közé tartozik, amelyek összecsukva a „lábuk közé veszik a fejüket”, azaz a lábakat visszafelé hajtva, a középszárat kihúzva a legkisebb, legrövidebb a termék. Mellékelve hozzá kapunk egy erős táskát, amiben tárolhatjuk, vagy viselhetjük is a kis tripodot.

A középszár alján található akasztóra súlyt tehetünk, így az egyébként meglepően merev állvány még stabilabb lesz. Erősebb szélben, vagy egyenetlen talajon felállítva érdemes kihasználni ezt a lehetőséget. Ezt a kampót egyébként ki is csavarhatjuk, ekkor a kétrészes (teleszkopikus) középszár felfelé kihúzhatóvá válik. Igény esetén a középszárat akár fejjel lefelé is beilleszthetjük a nyakrészbe, így makrózáshoz remekül használhatóvá válik a szett.

A Hama Traveller Prémium Duo 144 lábait olyan reteszmegoldással lehet a kellő dőlésszögben lezárni, aminek nincs rugója, így azt ujjal kell kihúzni, majd a helyére visszatolni.

A Hama Traveller Prémium Duo 144-hoz gömbfej jár, aminek talapzatán számértékes skála található. Ezen a skálán láthatjuk az elforgatás mértékét, ami panorámaképek készítésekor nyújt nagy segítséget. Magán a gömbfejen két csavar található: a nagyobbikkal a gömböt rögzíthetjük, míg a kisebbikkel a fej elforgását zárolhatjuk.

A Hama Traveller Prémium Duo 144 gömbfejének cseretalpát egy Arca-Swiss féle rendszer rögzíti, a cseretalp biztonsági retesszel is rendelkezik, így kilazított rögzítés esetén sem csúszik ki a gép a foglalatból. A folyadékkal töltött szintező a cseretalp alatt található, ezért a fejet még a fényképezőgép felszerelése előtt kell szintezni.

A Hama Traveller Prémium Duo 144 bruttó 28 000 Ft körüli áron vásárolható meg, és igen jó ár/érték arányt kínál. Teljesen kihúzott állapotban is meglepően stabil, de ha biztosra akarunk menni, akkor a legvékonyabb szekciót ne húzzuk ki. Igaz, így nem kerül szemmagasságba a fényképezőgép, de dönthető kijelzővel ez nem okozhat óriási problémát fotózáskor. Tőlem jár neki is az „Ajánlott” biléta!

Hama Traveller Prémium Duo 144

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...