Best of 2020 – az év legjobb fotós termékei

Kiegészítők, állványok, vakuk

Az év kiegészítője retusőrök részére: Loupedeck CT

Tavaly a Loupedeck+ lepte meg a retusőröket: a gyártó olyan vezérlőegységgel lepte meg a retusőröket, ami nagymértékben lecsökkentheti az utómunkálatokkal töltött időt. Idén a Loupedeck+ kistestvéréhez, a Loupedeck CT-hez volt szerencsém, ami a funkcionalitást már a videók szerkesztésével is kibővítette. Kötelező minden retusőr és videó szerkesztő részére!

Az év legsokoldalúbb utazóállványai a Vanguardtól érkeztek

A fenti címet nem egy, hanem kapásból két termék kapja tőlem: a Vanguard VEO 2X 204ABP és a VEO 2X 265ABP remek négy az egyben rendszert alkotnak! „A Vanguard VEO 2X 204ABP és a VEO 2X 265ABP alumínium állványok valóban sokoldalúak. Ötletes megoldások sorainak hála nem csak egy hagyományos háromlábú állványt kapunk, hanem monopodot, filmes tripodot egyaránt. Még a kisebbik 204ABP is igen stabil, így nem csoda, hogy a 265ABP-nek sem kell szégyenkeznie stabilitást illetően.[…] A termékekre 5 év garanciát kapunk, ami szintén nem egy elhanyagolandó részlet!”

Az év kedvező árú fejgenerátoros vaku szettje: Metz mecastudio SL-400 SB-Kit II

Anno a Metz mecastudio SL-400 SB-Kit II-ről a következőket írtam, ehhez most sem tudok többet hozzáfűzni, a motyó egyszerűen működik, nincs vele gond, egyszerű, mint a faék, és egy kezdőnek, sokat dolgozó fotósnak pont erre lehet szüksége: „Aki egy jó minőségű, egyszerűen kezelhető stúdióvaku alap szettet keres, az nem mehet el a Metz mecastudio SL-400 SB-Kit II mellett! A Bowens féle bajonettel ellátott fejgenerátoros vakukhoz a későbbiek során számtalan kiegészítő közül választhatunk. Fényformálók, reflektorok, softboxok tucatjait csatlakoztathatjuk a rendszerhez, de akár további villanókat is integrálhatunk az akár vezeték nélküli vezérlésű stúdiónkba. Az SL-400 vakuk kezelőfelülete a lehető legegyszerűbb kialakítást kapta, így a kezdők sem riadnak el a kreatív világítás használatától, megismerésétől. Az előnyök mellé a kedvező ár is betársul, hiszen a Metz mecastudio SL-400 SB-Kit II bruttó 180 000 Ft körüli összegért vásárolható meg. Csupán egyetlen negatívumot tudok említeni: a szettnek nem képezi részét az ST-1 kioldó, amit külön kell megvásárolnunk a rendszerhez (bruttó 20 000 Ft alatt megáll az ára).”

Az év LED-es studió lámpája: Nanlite Forza 60

Jómagam már hosszú évek óta LED paneleket használok termékfotózáshoz, mivel elegem lett a nagyteljesítményű neoncsöves lámpák termelte hőből. Tetőtérben lakunk, és nyáron már elviselhetetlenné vált egy hosszabb fotós szeánsz. Akinek nincs elég helye a nagy panelekhez, az használhat bátran „fejgenerátoros” LED lámpákat, igaz, a fényformálók helyigényét nem lehet megúszni. A Nanlite Forza 60 egy igen praktikus, kis helyigényű, és nem utolsósorban kedvező árú LED-es stúdiólámpa, aminek nagyon jó a színvisszaadása.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...