Végre, jó hírek érkeztek a Nikontól!

Azt még nem merném 100 százalékos bizonyossággal kijelenteni, hogy már elértük a sötét alagút végét, de már látszik a fény a végén! Nem csak a Nikon, hanem más gyártók is erősen megszenvedték az elmúlt években tapasztalt erős visszaesést a képalkotás piacterein, de főleg a 2019-2020-as világjárvány kelthetett pánikhangulatot. Az amateurphotographer.com egyik szerkesztője mikrofonvégre kapta a Nikon képviselőjét, Tetsuya Morimotót, aki végre jó hírekkel szolgált. Íme, pár fontosabb információ:

2020-ban a világjárvány hatására szinte befagytak a piacok, az emberek szinte semmit nem vásároltak. Ahol a piac ennyire fluktuál, ott bármelyik gyártó nehéz helyzetbe kerülhet, hiszen a teljes ellátórendszer felborul. Bár még mindig nem sikerült elérni a „normális” szintet, olyan erős élénkülést lehetett tapasztalni, amire senki sem számított volna a Nikonnál (sem). A D780-at, a Z 6II-t és a Z 7II-t nagyon jól fogadta a piac, az értékesítési mutatók „stabilak”. 2021-ben több új, a Z-bajonettre tervezett DX-formátumú (APS-C szenzorra való) objektív bejelentése várható. Sajnos, az AKM Semiconductor gyárának pusztulása a Nikonra is hatással lehet, így alkatrészellátási gondok merülhetnek fel az F-bajonettes vázak és optikák gyártása során.

Szóval, összességében jó hírek érkeztek, de mint a többi gyártó jövője, így a Nikoné is a rajongók kezében van: ha eleget vásároltok, akkor nem lesz baj! És ez most nem reklám, hanem a kemény valóság! (Forrás: nikonrumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...