Feketelistás lett a DJI

Az Egyesült Államok gazdasági-kereskedelmi feketelistára vette a kínai dróngyártó Da-Jiang Innovations-t. A DJI állítólag egyike annak a négy vállalatnak, amely „széleskörű emberi jogi visszaéléseket tett lehetővé Kínában a visszaélésszerű genetikai anyag gyűjtés és elemzés, vagy csúcstechnológiai felügyelet révén.”. Ennek eredményeként amerikai cégek részére tilos lesz alkatrészekkel ellátni a DJI-t (export), de a felhasználók is nehezebben juthatnak majd a kínai gyártó termékeihez.

Trump elnök Kínával szembeni kemény álláspontjához igazodva az amerikai kormány egész évben visszaszorította, leépítette használatban lévő DJI termékeit. Így például tavaly novemberben az Egyesült Államok Belügyminisztériuma leállította a mintegy 800 drónból álló flottáját. Májusban a Belbiztonsági Minisztérium kijelentette, hogy „komoly aggodalmak merültek fel” a DJI drónok használatából gyűjtött adatok biztonságával kapcsolatban.

A DJI (és más kínai gyártók) termékeit amerikai, európai, vagy „fehérlistás” ázsiai országokból származó eszközökkel lehet majd helyettesíteni. Ez a döntés vajon milyen, s mekkora hatással lesz a DJI-ra? (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...