Zeiss technológiát vonultat fel a Vivo csúcskategóriás okostelefonja

A Vivo bemutatta zászlóshajóját, az X60 Pro+ jelű okostelefont, aminek kameramodulját a Zeiss-szel közösen fejlesztették ki. A kínai gyártó okostelefonjában négy darab kameraegység található a hátlapon, ahol az adatfolyam feldolgozásáért a Snapdragon 888 rendszerchip felel. A prémium telefonban 12 GB RAM és legfeljebb 256 GB tárolóterület található. Az áramellátást egy 4200 mAh teljesítményű Li-ion akkumulátor látja el. Bár egy telefon ergonómiailag soha, semmiféle körülmények közepette nem veheti fel a versenyt egy igazi fényképezőgéppel, a komponálás itt is kényelmesen zajlik, hiszen egy igen nagy, 6,56”-os AMOLED kijelző áll rendelkezésünkre (2376 x 1080 pixeles felbontás, HDR10+).

Kép forrása: Vivo

A Vivo X60 Pro+ fő kamerája egy 48 MP-es ultra nagylátószögű egység, ami 4-tengelyes képstabilizátorral is fel van szerelve. A másodlagos egység 50 MP-es, optikája F1.6-ról indul, míg a harmadik modul, egy portrézásra kihegyezett kamera (ekv. 50 mm), 32 MP-t vet be. A negyedik fényképezőgép egy 8 MP-es „periszkóp” rendszerű, aminek ötszörös optikai és hatvanszoros elektronikus zoomja van. A hátlapi kameraegységgel legfeljebb 8K felbontású videókat rögzíthetünk 30 kép/mp-es képfrissítés mellett, de 4K-ban és Full HD-ban a 60 kép/mp is választható- akár HDR10+ támogatással. A Zeiss jóvoltából olyan optikai elemek kerülhettek a képérzékelők elé, amelyek csökkentik a becsillanást és tükröződést, ugyanakkor megnövelik a fényáteresztést, így a beérkező fény nagyobb hányada kerülhet feldolgozásra. A zajszűrésről mesterséges intelligencia gondoskodik, aminek közreműködése által 140%-kal nagyobb érzékenység érhető el.

Kép forrása: Vivo

Az előlapon is akad érdekesség, hiszen az ottani fényképezőgépet szelfizésre alakították ki elsősorban. A 32 MP-es, 26 mm (ekv.), F2.5-ről induló modul HDR-képes, mozgóképeket pedig legfeljebb 4K @ 30 fps paraméterekkel vehet fel. A telefon USB-C aljzattal van felszerelve, ami nem csak az adattovábbítást, hanem a töltést is szolgálja. Van beépített WiFi, Bluetooth (5.2), NFC és GPS modul is. A Vivo X60 Pro+ az Android 11 operációs rendszert és az OriginOS 1.0 kezelőfelületet futtatja. A telefon tudásával arányosan árazott: 775 dollárt, vagy 640 eurót kérnek érte. Egyelőre nem tudni, hogy Kínán kívül is forgalomba kerül-e. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...