Íme, a FujiFilm új zseb-MILC gépe, az X-E4!

Az elmúlt évek során rengeteg találgatás merült fel a FujiFilm e népszerű gépformátuma kapcsán. Vajon folytatja a sikerszériát a gyártó? A válaszra már nem kell tovább várnia senkinek, hiszen ma ezt a masinát is bemutatta nekünk a Fuji. Az X-E4 egy kicsi, könnyű készülék lett, aminek első számú szerepe, hogy bárhol, bármikor velünk lehessen, akár egy nadrágzsebben meglapulva.

A készülék lelke egy 26 MP felbontású X-Trans BSI CMOS képérzékelő – ez található egyébként az X-S10-ben is, de eltérően a dSLR vázakra hasonlító testvérmodelltől, az X-E4-ben nincs beépített képstabilizációs egység (ezért is lehet ilyen lapos). A stílustól eltekintve az X-E4 funkciói és szolgáltatásai megegyeznek az X-S10-ével, ami egy igen vonzó csomagot takar.

A FujiFilm X-E4 a gyártó legkisebb és egyben legkönnyebb rendszerkamerája. Mint említettem, a tervezés során az egyik legfontosabb szempont a hordozhatóság volt, ezért akinek túl lapos, vagy kényelmetlen a váz fogása, az külön megvásárolhat hozzá egy markolatot, amivel máris „gépiesebb” lesz a külseje a kis dögnek.

A négymagos X-Processor 4 rendszerchip komoly teljesítményt nyújt, így hát nem csoda, hogy az X-E4 fókuszrendszere is a toppon van (X-T4 szintre gondoljunk). Mozgóképeknél a DCI 4K @ 30 kép/mp jelenti a csúcsértéket; a sorozatfelvételi sebesség 30 kép/mp elektronikus zárral és 1,25-szörös képvágással (teljes APS-C méretben 20 kép/mp a csúcs, illetve mechanikus zárral 8 kép/mp-re csökken ez az értékhatár).

Az X-E4-ben egy 2,36 millió képpontos OLED kereső található, aminek 0,62-szeres a nagyítása. Ezek az értékek 2021-ben már nem dobogtatják meg senkinek a szívét.. A kijelző érintésérzékeny, 1,63 millió képpontos, és 180 fokban dönthető felfelé (szelfizők előnyben). Összességében elmondható az X-E4-ről, hogy a korábbi X-E és X-A masinák egyvelege, ám az anyaghasználat és a kezelőfelület – szerencsére – egyértelműen az X-E gépsort tükrözi. A március elejétől megvásárolható masináért 850 dollárt kér a Fuji. Szettben az új 27 mm F2.8 R WR-rel sem lesz sokkal drágább a móka: 1050 dollárt kell leszurkolni értük. (Képek forrása: FujiFilm)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...