Ha választanod kellene..

..hogy a félretett pénzből a gyerek orvosi képzését finanszírozd, vagy az új 100 MP-es fényképezőgépet vásárold, milyen objektívekkel rendeled meg a masinát?

Ákos egy ügyvéd, s bár jól él, azért a havi költségek mellett nincs olyan jól eleresztve, hogy bármikor, bármit megvásárolhasson magának. Szabadidejében szeret fényképezgetni, de igazából csak a kerti virágokat szokta lencsevégre kapni, hogy majd 400%-os nagyításban vizsgálgassa a fotók pixeleit. Ákos gyakori látogatója a fotós szakfórumoknak, ahol heves vitákba szokott keveredni olyan témákban, mint például melyik fotómasina jobb, mint a másik. Utóbbi időben azt hangoztatta, hogy váltani fog középformátumra, mert az jó. Néha úgy tűnik, hogy teljesen elfelejti maga körül a világot, így például azt is, hogy fia, Tamás, ősszel az orvosi egyetemre készül, ami nem egy olcsó mulatság (ehhez tudni kell, hogy Tamást – bár nem rossz tanuló – nem vették fel az ingyenes képzésbe, így az egyetemet fizetősen kellene végeznie).

Ákos tisztában van Tamás érdemjegyeivel, s egy finom sör mellett mélyen elmerengett azon, mennyit is kellene neki fizetnie fia tanulmányaiért az orvosin. Ákos szép lassan kezdte magában rendezni a sorokat, s latolgatta a prioritásokat. „Tamás világ életében orvos akart lenni, én pedig már három hónapja epekedek azután a középformátumú rendszer után. Bakker, már így is annyi orvosunk van – viszont biztos vagyok benne, hogy a szakkörben én lehetnék az első, aki megvette magának azt a 100 MP-es szörnyet. Még Karesz is irigykedne, aki előttem tett szert arra az új Canonra!”

Ákos nagyon szereti fiát, Tamást, s mint szülő tisztában van kötelességeivel. Lassan kezdet kitisztulni Ákos feje; megdörzsölte arcát, és visszatért belé a racionalitás. „Valószínűleg túl önző vagyok”, gondolta, „s Tamás nagyon szomorú lenne, ha magamra költeném az évek alatt összespórolt pénzt. Fantasztikus lenne az a 100 MP-es középformátumú gép, de a fiam álmai is fontosak számomra. Ugyanakkor nagyon sokba kerülne az egyetem. Mit tegyek? Azt hiszem, megvan a megoldás!” – tépelődött Ákos, majd kinyomtatta fiának a diákhitelt igénylő nyomtatványokat. (Készült az fstoppers.com cikke alapján)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...