Az Eye Mirror egy 360°-os látószögű optika már meglévő fényképezőgépekhez

Igazi 360 fokos látószöggel érdekes felvételeket készíthetünk – s bár már létezik több olyan céleszköz, aminek segítségével gömbpanorámákat is készíthetünk, mégis csak jobb egy már meglévő, saját fényképezőgépet, kamerát felvértezni mindent látó képességekkel, mint egy újabb kütyüt hozzávásárolni szettünkhöz. Az Eye Mirror nevű termék pont ezt teszi lehetővé: nincs szükségünk többé újabb és újabb speciális hardver bevásárlására, hanem bármilyen fotómasinánkat elláthatjuk 360 fokos látással.

Eye-Mirror.jpg

Dan Burton és Thomas Seidl brit feltalálók nevéhez fűződik az eszköz, amit szinte mindenféle kamerára rá lehet erősíteni, hogy 360 fokos mozgó- vagy állóképeket készíthessünk. Amint már neve is utal rá („Mirror”, azaz tükör) egy ötletes, tükrös megoldással állunk szemben, ami gömbképet tükröz vissza környezetünkről fotógépünk optikájába. Különböző adapterekkel dSLR, kompakt, vagy videokamerákra csavarható fel a termék, sőt, még a népszerű GoPro Hero kalandkamerákhoz is létezik megfelelő közgyűrű.

eye-mirror-2.jpg

Az Eye Mirror sikere biztosra vehető, hiszen a kickstarter.com kalapozó oldalon már rég elérte a kitűzött összeget, ami a sorozatgyártás elindításához szükséges. A 2014 márciusában kiszállításra kerülő termék a GoPro kamerákhoz 300 dollárba fog kerülni, míg a dSLR vázakhoz csatlakoztatható változatért 380 dollárt kérnek majd a fejlesztők. Még bő két hétig tart a pénzgyűjtés, ha olcsóbban szeretnénk hozzájutni az eszközhöz, akkor ez egy remek alkalom: minden adakozó kedvezményesen vásárolhat. (Forrás: petapixel.com)

goprora.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...