Mi a helyzet Canikonéknál?

Úgy tűnik, egyre nagyobb igény van az apró, ám minőségi, cserélhető objektíves gépekre. Elsőnek az Olympus és a Panasonic robbant be a piacra, majd nem sokkal követte a Samsung és a Sony is. Mi a helyzet a két fotóóriással?

(Kép forrása: Nikonrumors)

Egyre több hír röppen fel (egyelőre persze szigorúan pletyka szinten) arról, hogy a Nikon a Coolpix sorozatának „profi” sorozatát tervezi cserélhető objektívesre. Eddig arról szólt a fáma, hogy 2,5-szeres lesz ennek a Coolpix Pronak a kropfaktora, azonban most a legfrissebb híresztelések szerint 2,6-szoros lesz. Persze, ez a különbség elenyésző, de mégis ott a tudatunkban, hogy még kisebb lesz a szenzor – már ha lesz egyáltalán, mert ezek mind csak mendemondák, ráadásul a már említett március elejei földrengés komolyan visszavetette a japán gyártók termelékenységét.

A Canon felől egyelőre semmi hír, nagyon csendesen ülnek babérjaikon, miszerint tükörreflexes gépeik minden szinten kielégítik a felhasználók igényeit. Ők szinte megmosolyogják a MILC (Mirrorless Interchangeable Lense Camera – tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőgép) gépeket, pedig ezeknek pont a japán piacon volt óriási térnyerésük az elmúlt egy-másfél évben.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.