Tudtad-e, hogy hamisítják a Nikont?

Egyre gyakrabban találkozom olyan hírekkel, hogy xy gyártó ab termékét hamisítják. Az ügyben sajnos a Nikon is érintett, ezért honlapjukon külön oldalt alakítottak ki, ahol a leggyakrabban hamisított termékeik tekinthetőek meg. Természetesen ezzel nincs vége a dolognak, a gyártó azt is feltünteti, honnan, miről lehet felismerni egy-egy eszköz valódiságát. Leggyakoribb az akkumulátorok, akkutöltők, valamint a vezeték nélküli távkioldók hamisítása, mivel ezeket relatíve olcsón elő lehet állítani. Erre tessék. (Képek forrása: Nikon)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • driopios

  a 2.0-ás hamisítványoknál majd erre is figyelnek.

 • Dövan

  Hát, legalább mindegyiket Kínában gyártják 🙂

 • Alotharian

  Vannak olyan utángyártott aksik (amelyek nem hamisítványok, csak – mondjuk úgy – csereszabatosak), és az eredeti aksi árának töredékéért adják.
  Inkább olyanból veszek 2-t még mindig olcsóbban mint egy eredeti, mert jobban járok. Ha Nikon áron próbál valaki ilyen hamisítványt eladni, az gáz.

 • diktatorikus kleptokrácia

  ugyanaz a gyártósor, ugyanazok a szerszámok, melósok, egyebek, csak a ‘második műszak’ saját zsebre dolgozik, így teremtve olcsó konkurenciát a megrendelőnek.

 • GrG

  @Alotharian: Az, hogy ha azt írják rá Nikonhoz is jó, más mintha azt írják rá Nikon. Az első szerintem nem hamisítvány, hanem utángyártott.

  @diktatorikus kleptokrácia: ismerős, vagy 10 éve így járt a fél ország Nike-ban….

 • Giraffa

  Az utángyártott akkuk/nyomtatópatronok ellen a gyártók mindenféle csipek beépítésével próbálnak meg védekezni. Nem sok sikerrel… 🙂

 • Az utángyártás pont a nagynevű cégek üzletpolitikája miatt van: amíg minden kis apró kiegészítőt nagyon drágán adnak, addig megéri azokat koppintani. Erre jó példa (többek között) a napellenző: sem a Nikon, sem a Canon nem ad az összes objektívjéhez alapban, de külön megvéve 7-10 000 Ft-ot elkérnek ezért az alapkiegészítőért, aminek az előállítása kb. 5 Ft.

 • $pi$

  @bestpixel: Mióta nincsenek a Nikkor optikákhoz gyárilag napellenzők? Én eddig még mindegyikhez kaptam.

  @diktatorikus kleptokrácia: Ha minden ugyanaz lenne, akkor nem volna különbség. Helyesen: amikor kínából rendelsz olcsón az eBayen *és* nem látsz különbséget, akkor vetted az éjszakai műszak termékeit.

  @Dövan: Az eredetire ráírják, hogy kínában gyártották, a hamisítványra nem. Az ettől menőbbnek tűnik. 😉