Thom Hogan tenyeret olvas: új gépek bejelentésére készül a Nikon?

A márciusi természeti katasztrófa kissé felkavarta a japán gazdaság előmenetelét és a gyártók tervei is egyik pillanatról a másikra odalettek. Így bizonyára mindenki belátja, hogy jóval nehezebb megjósolni, a gyártók melyik terve mikor fog megvalósulni. A Nikonnál több dSLR váz leváltása esedékes már egy ideje, így a D300s, a D700, a D3s és a D3x kaphat végre utánpótlást.

Thom Hogan, aki több tucat szakkönyv szerzője, aki az első felhasználói fényképezőt tervezte (QuickCam), aki televíziós társaságnál volt igazgató és producer, s aki nem utolsó sorban egy enyhén Nikon felé hajló blogot üzemeltet, megjósolta, hogy idén augusztusban alábbi bejelentések várhatóak:

  • D300s utód: 2012. februári bejelentés és várhatóan akörüli boltokba kerülés,
  • D700 utód: augusztus 24-i bejelentés, októbertől kapható,
  • D3s utód: augusztus 24-i bejelentés, majd decemberben az NPS tagjai már meg is vehetik,
  • D3x utód: egyelőre pontosan nem jósolható meg a bejelentés ideje, de 2012 év vége felé tűnik reálisnak.

Thom elmondása szerint a Nikon új tükörnélküli rendszere nagy valószínűséggel januárban várható a CES-en, így megteremtve a kellő környezetet a bejelentéshez. Az augusztus vége azonban nem csak a Nikonnál, hanem például a Sonynál is „bejelentés-terhes” lesz (jön az A77, két új NEX modell, három NEX objektív, Alpha-NEX adapter és kb. két Alpha bajonettes optika). Vajon a Canon mikor és mit lép? Ki tudja – stay tuned!
 

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.