Linkajánló: Murray Fredericks „Salt”

Murray Fredericks gyönyörű képei tekinthetőek meg ezen a weblapon. Van ott minden szem-szájnak való, nekem például a sivatagi sóstós (Lake Eyre – Ausztrália) képek tetszenek nagyon. Ezek hátteréről pár információ az oldalról leferdítve (képek forrása: murrayfredericks.com):

„2003 és 2010 között Murray Fredericks összesen tizenhatszor utazott ki a Lake Eyre sóstóhoz, amely túlnyomórészt egy hatalmas, száraz sós mocsár az ausztrál vadonban. A „tiszta semmiségbe” merülve, Fredericks magányosan táborozott a tó közepén, ahol a „táj nélküli tájat” egy-egy utazása során akár öt héten keresztül fotózta. A magány, az egyszerűség és a napok egyhangú ismétlődése olyan szemléletet keltett, amely beépült, beleolvadt a képek alkotásába.

A fotók hagyományos 8” x 10” méretű filmlemezes kamerával készültek, s pamut szövetre nyomtatva lettek kiállítva. A teljes sorozat jelenleg nagyobb nemzetközi nyilvános- és magángyűjtemények részeként lett bemutatva a National Gallery of Victoria ausztrál nemzeti galériában.”

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.