Óriási a nyomás a Nikonon

„Mindenki” várja a szeptember 21.-i bejelentést, olyannyira, hogy az elmúlt három napban tíz százalékkal nőtt a Nikon részvények értéke. Ezek szerint már a spekulánsok is arra számítanak, hogy a japán gyártó végre megteszi a nagy lépést és bemutatja a nagyérdeműnek a tükör nélküli rendszerét. Sőt, egyesek már a konkrét piacra bocsátás időpontját és a termékek árát is tudni vélik: állítólag év vége felé lehetne kapható termék az új Nikonból; csak a váz árát kb. 160 000, a váz plusz kitoptika kombót pedig 230 000 forintra mondják.

A vélt nagy lépést rengeteg pletyka, spekuláció előzte meg; ráadásul tegnap olyan hírekre ébredt a fotós világ, hogy a Nikon és nagy riválisa, a Canon egyaránt piacot veszít Japánban, miközben a Sony megduplázta piaci részesedését (köszönhetően a tükör nélküli újdonságainak). Azonban érdekes sorokat olvashattunk a Nikon oldalán (még talán fent van), miszerint „a Nikon megérti, hogy bizonyos cikk(ek) jelent(ek) meg egy Nikon képalkotási termékkel kapcsolatban. Azonban vegyék figyelembe, hogy a Nikon nem tett hivatalos bejelentést arra vonatkozóan.”. Ez kicsit olyan hatást kelt, mintha a gyártó védekezni próbálna, mintha csökkenteni szeretnék a várakozást. Lehet, hogy 21.-én mégsem az új MILC rendszer lesz bejelentve? Lehet, hogy ez az egész Nikon MILC őrület csak a felhasználók berkéből gyűrűzött fel ilyen szintekre? Lehet, hogy egy újabb belépő szintű dSLR színes változatát fogjuk megkapni?

Sok-sok kérdés merül fel a szeptember végi sajtótájékoztató kapcsán, de egyelőre senki nem tud semmi konkrétumot, illetve de, de azok nem nyilatkozhatnak. Stay tuned!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.