Ételfotó kicsit másképp

Carl Warner csodálatos és kissé szürreális tájképei, csendéletei mind ételből (hús, gyümölcs, zöldség – you name it) készülnek, ezáltal válnak igazán érdekessé, vagy ízléstelenné – függően a nézelődő ízlésétől. (Képek forrása: Carl Warner)

Carl Warner reklámfotós „étképei” elképesztő konstrukciók, melyek ehető elemekből készülnek. A fényképei pedig bizarr mesekönyv-képekre hasonlítanak leginkább. Illusztrátori, reklám- és tájképfotós múlttal gyönyörűen kombinálta az egyes területeket és építette fel karrierjét, melynek esszenciája a hatalmas, szürreális étképek készítése.

Egy-egy ilyen étkép elkészítése, melyet weblapján maga is részletez, nagyon időigényes, de érdekes folyamat. Aki már dolgozott étellel, az bizonyára tudja, hogy azok mennyire érzékenyek fényre és hőre, ezért a kivitelezés megtervezése legalább annyira fontos része a munkának, mint a fotózás. Warner egy egyedileg készített, emelt csúcsú háromszög alakú alapra építi fel étképeit modellkészítők, makettezők és egy étel-stylist segítségével.

„Általában tervezéskor egy nagyon sablonos tájképet rajzolok meg, ahol klasszikus kompozíciós technikákat alkalmazok – be kell csapnom a nézelődőt. Egyből az első pillantásra el kell higgye, hogy egy valódi tájat lát. Majd maga az észrevétel, hogy a teljes látkép ételből készült, csal mosolyt a néző arcára – s pontosan ez az, ami számomra a teljes folyamat legjobb része.” – mondta.

Ahhoz, hogy az étképek megfelelő fényhatását és színvilágát, valamint a kritikus mélységélességet össze tudja hozni, Warner a kompozíció egyes részeit külön-külön fotózza le, majd állítja össze az utómunkálatok során. A csapatnak két-három napjába telik egy-egy ilyen étkép összeállítása, felépítése és fotózása, majd még egyszer ennyibe a retusálás és az egyéb végmunkák.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.