Az I3A törődik a mobiltelefonok kameráinak minőségével

Hamarosan bárki könnyedén kiválaszthatja a neki legmegfelelőbb képminőséggel rendelkező kamerás mobiltelefont.

Az International Imaging Industry Association (I3A – Nemzetközi Képalkotó Ipari Szövetség) azon dolgozik, hogy létrehozzon egy olyan értékelő- és tanúsító rendszert, amely a kamerával szerelt mobiltelefonok képminőségét több tényező szerint osztályozná. Ennek eredményeként a végfelhasználónak lenne könnyebb dolga a mobilok besorolásánál.

A Camera Phone Image Quality Initiative (CPIQI – Kamerás Telefonok Képminőségéért Iniciatíva) résztvevői október 24.-25. közt találkoznak a skóciai Edinburgh-ben, hogy megvitassák a laboratóriumi tanúsító rendszert, valamint a képminőség kritériumainak (zajszint, képélesség, fehéregyensúly, színvilág, képtisztaság) vizsgálatához szükséges felszerelést és azok költségeit. Napirenden szerepel továbbá az iniciatíva hogyan tovább kérdése is.

„A már évek óta körvonalazódó folyamat így végre olyan szinten lezárható lenne, hogy hamarosan kézzelfogható eredményeket láthatnánk.” – reménykedik Lisa Walker, az I3A vezetője. A CPIQI olyan értékelő rendszert szeretne kifejleszteni és elfogadtatni, aminek segítségével az összetett mérési értékeket és teszteket a végfelhasználó számára könnyen érthetővé lehetne tenni. A rendszer használatával így bárki gyorsan és egyszerűen képes lenne arra, hogy a számára legmegfelelőbb paraméterekkel rendelkező kamerás mobilt választhassa.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.