Kodak: gyorsulás lefelé a lejtőn

Egy licit során eladta képérzékelőkkel foglalkozó Image Sensor Solutions üzletágát a Kodak, így elkezdődött a lejtmenet, melynek során összesen több mint 1100 szabadalmat próbál majd értékesíteni a 130 éves múlttal rendelkező vállalat. Ez a lépés több fényképezőgép-, illetve digitális hátfal, középformátumú gépváz-gyártónak okozhat (átmeneti) problémát, mivel ők (többek között a Leica) a Kodaktól vásárolják szenzorjaikat.

Ezt az „aranytojást tojó tyúkot” a Platinum Equity szerezte meg, így akár az is elképzelhető, hogy a fent említett gép-gyártók a jövőben majd tőlük szerzik be a szükséges árut. A transzakcióba beletartozik egy gyárüzem is, ami az Eastman Business Parkban található Rochesterben, New York államban.

Véleményem szerint inkább a töketlen vezetőségtől kellett volna megválnia a vállalatnak, hogy akár külső partnerek bevonásával végre épkézláb módon felépíthessenek egy üzleti koncepciót, melynek során végre azt is kitalálhatnák, hogy mire akarnak koncentrálni, mit akarnak gyártani és kínálni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.