A fényképezőgépek tízparancsolata

1. Mielőtt megveszel, vedd figyelembe, hogy akár évente is jön majd ki belőlem egy újabb változat. Értékemből ezért gyorsan fogok veszteni.

2. Szánj rá időt, hogy kitapasztalj, megismerd funkcióimat és szolgáltatásaimat, ne adj el óriási buktával az első hónap után, mikor rájössz, nem is tudsz engem használni – ez ugyanis nem az én hibám.

3. Vegyél nekem megfelelő minőségű és kapacitású memóriakártyát, hiszen ez olyan nekem, mint nagyapámnak volt a jó film. A kártyákat mindig bennem formázd meg használat előtt.

4. Minél gyakrabban vigyél magaddal, hiszen csak úgy tudlak szebbnél szebb fényképekkel elbűvölni, ha használsz és nem otthon porosodom a polcon.

5. Ne sajnáld tőlem a jó minőségű objektíveket, mert képességeimet csak velük tudom igazán villogtatni.

6. Bár „szerszám”, munkaeszköz (is) vagyok, azért vigyázz rám. Ha nem muszáj, ne vigyél ki a szakadó esőbe, ne hagyj nyáron a tűző napon a kocsiban, mert ezeket a körülményeket én sem szeretem.

7. Kiegészítőimnek és saját súlyomnak megfelelő állványt és állványfejet használj, mert az alulméretezett „dehát ócsó vót a kínain” háromlábakkal csak saját pénztárcádat kopasztod meg.

8. Évente egyszer azért vigyél el (márka)szervizbe, ahol egy szakember rendesen kitisztíthat és átnéz, nincs-e még valamire szükségem.

9. Ne dobd ki a dobozomat és a kellékeimet. Ha majd valamikor eladsz, a következő gazdám is örülni fog majd a kiegészítőimnek. Ráadásul értékesebb is vagyok, ha nem „csupaszon” válsz meg tőlem.

10. Vigyázz rám, el ne ejts, mert ha kívülről nem is sérülök olyan látványosan, belül még lehet nagy bajom.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.