Újabb apróságok a FujiFilm X Pro 1 fényképezőről – frissítve!

Fékező hírek!!! A photorumors.com újabb „releváns” információk birtokába jutott a FujiFilm új csúcs-hiper-szuper MILC gépéről, az X Pro 1-ről, amit muszáj megosztanom veletek így szombat este. Na, jó, félre a tréfával. Szóval, az említett pletykalap azt írja, hogy a készülék 16 MP felbontású érzékelője az X-Trans névre hallgat és klasszikus felépítésű (bármit is értsenek ezalatt). Nincs szükség külön AA szűrőre, mert az RGB szűrő 6×6 pixeles blokkjai random módon vannak elrendezve (ezt nem értem, ha valaki felvilágosítana, megköszönném). Ez az eljárás gyorsabb jelfeldolgozó egységet kíván, amit a gyártó meg is adott a gépnek egy új EXR Pro processzor személyében.

A géppel egy időben három objektív lesz kapható (18/2, 35/1.4 és 60/2.4 makró), majd még az idén további optikák bejelentése várható (egy telefotó és valószínűleg egy 23/2). A Fuji állítólag elérhetővé tesz majd egy M-bajonett konvertert, amivel Leica objektíveket csavarhatjuk majd az X Pro 1-re. A kereső az X100-hoz hasonló módon hibrid lesz; a nagyítás kétféleképpen alakul: 0,37x nagylátószögű lencserendszerekhez és 0,6x egyéb optikákhoz. A döntést a gép fogja maga meghozni a hozzá csatlakoztatott obi alapján, illetve menüből lehet majd kézzel váltani, ha más gyártók optikáit szeretnénk használni. A váztest magnézium ötvözetből épül, a felső és az alsó lemezrész viszont alumínium ötvözet lesz.

A hagyományos FujiFilm film-szimulációk mellett újakat is bemutat a gyártó. Az X Pro 1-hez kapható kiegészítők ezek lesznek első körben: HG-XPro1 markolat, LC-XPro1 tok, EF-X20 vaku. Képek ezekről a kiegészítőkről (szintén az említett oldalról):

Frissítés No. 2.: És már az új objektívek árai is fent vannak. Az amazon.com oldalon előrendelhető mindhárom következő árakon:

  • 35 mm F1.4: 500 USD
  • 18 mm F2.0: 500 USD
  • 60 mm F2.4: 600 USD

Frissítés No. 3.: A gépváz ára is felkerült, de sajnos, rossz híreim vannak, mert nem 1300 dollár lesz. Kemény 1700 USD, azaz jelenlegi árfolyamon 425 000 Ft-ot kell érte az asztalra tenni Amerikában. Mire ez elér Magyarországra, lesz 475-500e a vége 🙁

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.