Unalom és ásítozás..

Úgy tűnik, hiába a PMA@CES szórakoztatóelektronikai szakkiállítás, gyakorlatilag a Nikon D4 (amit még korábban jelentett be a gyártó), a Canon PowerShot G1 X és a FujiFilm X-Pro 1 gépe mellett csak kvarcjátékokkal találkozhattunk. Számtalan kompaktgépet szórtak elénk a gyártók, így a csőd szélén álló Kodak (!), a Sony, a Panasonic, a Samsung, az Olympus és a Casio egyaránt.

A Sigma pár optikát is bemutatott a változatosság kedvéért, melyeket majd Sony NEX és m/43 gépeinkre csavarhatunk (nem túl izgalmas a 19 mm F2.8 és a 30 mm F2.8, de legalább elindult valami és lesz választék, konkurencia); de akad ezeken kívül egy olyan érdekesség is a Japán gyártótól, amit akár FF lapkás gépekre is tekerhetünk: 180 mm F2.8 stabilizált makró objektív.

A Panasonic pár Lumixon kívül három konverziós lencsével is megpróbálta magára felhívni a figyelmet: a nagylátószögű, a halszem, a tele és a makró előtétlencséket a gyártó m4/3-os kitobijára, illetve a 14 mm-es lencserendszerre lehet felcsavarni.

Szoftverek terén is akadt érdekesség, például a Photoshop Lightroom, melynek az Adobe a 4-es változat bétáját tette publikussá. A Corel még tavaly felvásárolta a Bibble Labs-et, s most saját, RAW állományok feldolgozására szánt programcsomaggal álltak elő, melynek neve AfterShot Pro lett. Előnye ennek a szoftvernek, hogy MS Windows és Mac oprendszereken kívül Linuxon is elérhető lesz.

Ha lesz valami kirívó érdekesség, sikítok, addig is „maradjatok résen”!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.