Február hetedikén lesz a Nikon következő nagy napja?

Egy újabb termékbejelentésre számíthatunk a Nikontól, mégpedig két nappal a Tokiói CP+ szakkiállítás kezdete előtt. A nikonrumors.com információi szerint Coolpix kompakt gépekre, de akár a D800 bemutatkozására is számíthatunk. Bár nincs nagy esélye, de akár egy újabb objektív bejelentésére is sor kerülhet (35/2 FX változata jól esne, de a nagylátós vonalon sem ártana már némi vérfrissítés). Hát, kíváncsi leszek, mi lesz ebből a dologból, mert a D800-ra már én is nagyon kíváncsi vagyok a rengeteg pletyka után.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • dzzsoni

  Egyáltalán nem érint, de erre már én is kíváncsi vagyok. Sokan szeretnének sokpixeles fx vázat. Nagylátó fix optikát már “ezer éve” nem frissítettek!

 • @dzzsoni: én pont a soko pletyka miatt nem vagyok kíváncsi rá. a D4-nél se volt lényegében semmi meglepetés, sőt egy csomóan csalódtak, hogy “jé, csak ennyi”?

  Arról nem is beszélve, hogy a D4 (akárcsak az 1D X) lényegében a mai napig nem sokkal több egy pletykánál, mert egy új termékről szerintem igazán onnantól beszélhetünk, hogy már kapható.
  Amíg csak “majd egyszer elérhető lesz”, addig (szerintem) tulajdonképpen nem létezik, legalábbis számolni pont ugyanolyan irreális vele, mint egy csak pletyka szinten létező géppel.

 • @dzzsoni: amúgy a sok pixeles fx váz volt eddig is, ráadásul a pletykák szerint a D800 se lesz olyan sokkal olcsóbb a D3x-nél.
  Viszont ha tényleg akkora felbontású lesz a D800, akkor már értelme se lesz kihozni egy D4x-et, vagyis a Nikonnál ugyanaz fog lejátszódni, mint a Canonnál.

 • dzzsoni

  Elvileg Februártól már kapható lesz D4, 1DX meg csak márciustól. D4x léte elég érdekes. Robusztus váz műterembe nem kell. Ennek ellenére létjogosultsága van. pl Sarkkutatóknak jobb egy D4x. Tudom, ez egy elég szélsőséges példa. D800 ua felbontással komoly vásárlóréteget venne el.

 • @dzzsoni: semmi új, használható információm nincs ezügyben 🙁