Legoval a világűr szélére és vissza

Pár hete két kanadai fiatal (Mathew Ho és Asad Muhammad) felküldött egészen a világűr határáig egy Lego figurát négy kamerával, hogy aztán ott megörökítsék a kis műanyag emberkét a kanadai zászlóval a kezében. A körülbelül 24 200 méteres magasságba egy légballonnal juttatták el felszerelésüket – a két 17 éves srác csupán pár szabad hétvégét (tervezés és kivitelezés) és 400 dollárt költött tervük megvalósítására.

„A srácok a használtpiac kínálatait bújták, mert szükségük volt pár olcsó kompakt fényképezőre. Konkrétan Canon gépeket kerestek, mert azokat be lehet arra programozni, hogy 20 másodpercenként készítsenek egy-egy képet. Aztán jött a varrás: szükség volt egy ejtőernyőre – mivel nem profi varróférfiak, ezért négy tűt törtek el eközben..
 
Végül összeállt a kép és összerakták az egész hóbelevancot. Hungarocell tömbből vájták ki a kameráknak való kamrát, betették a GPS szoftverrel élesített mobiltelefont is ezek mellé, majd pillanatragasztóval hozzáragasztották a Lego figurát az ’ugródeszkájához’. A kanadai zászlót színes nyomtatóval nyomtatták, majd az emberke kezébe nyomták.”
 
 
A repülő valami összesen 97 percet utazott; komoly mennyiségű anyag gyűlt össze eközben, amit ezen a linken lehet megtekinteni. (Forrás: petapixel.com)
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.