Így csinálj cserélhető objektíves fényképezőt Apple iPhone telefonodból

A Macworld 2012-őn mutatták be azt az iPro Lens System kiegészítő rendszert, melynek segítségével cserélhető objektíves fényképezőgéppé alakíthatjuk át Apple iPhone okostelefonunkat. A Schneider Optics profi minőségű halszem és nagylátó optikákat kínál abban a szettben, aminek nélkülözhetetlen része maga a tok, ami lehetővé teszi az egész móka működését.
 
 

A halszem 165°-os látószöget biztosít, míg a nagylátószögű konverter segítségével az iPhone sima lencséjénél 35%-kal többet foghatunk be. Az objektíveket a tokhoz kell erősíteni – ennek módja ugyanúgy történik, mint a dSLR fényképezőknél.

Előrelátóak voltak a gyártó mérnökei, mivel a tok nem csak az optikák rögzítését szolgálja, de védelmet is nyújt a telefonnak, sőt, állványmenetének segítségével akár háromlábra is erősíthetjük. A három darabból álló szettet iPhone 4 és 4S készülékekkel használhatjuk, ára 199 dollár.

 
A Schneider Optics itt nem állt meg: máris bejelentettek rendszerükhöz egy teleobjektívet is, ami az iPhone optikájának gyújtótávolságát megduplázza. Az áprilistól kapható teleoptika körülbelül 100 dollárért lesz megvásárolható. A gyártó oldalához erre tessék.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.