Egyre több kiegészítő érkezik a Sony NEX-7-hez

Úgy tűnik, a Sony telitalálatot lőtt a NEX-7-tel, ami egyre népszerűbb a fotósok és hobbifilmesek köreiben. Ennek tükrében természetesen egyre több kiegészítő lát napvilágot – s hogy ezek nem feltétlenül csakis kizárólag profi gyártóktól érkeznek, az majd a lentebbi képeken is látható. A japán dc.watch.impress.co.jp oldalon található például egy igényes nyitott bőrtok a NEX-7-hez, ami a váztest aljához rögzíthető az állványmenet igénybevételével. Ennek a talplemeze úgy lett kialakítva, hogy az akkumulátor cseréjét ne akadályozza (az állványmenetet sajnos nem replikálja).
 
 
Filmesek a ReWo keretnek örülhetnek, ami nagyon profi munka eredménye: vaskos fa markolat és masszív fém váz ad új otthont a gépnek. A keret célja, hogy könnyedén szerelhessük fel a fényképezőt a legkülönfélébb (szabványos) filmes sínrendszerekre. Természetesen ennek is olyan a kialakítása, hogy az akku és a memóriakártya cseréje zavartalan maradjon. (Fotók forrása: eoshd.com)
 
 
Aki szeret búvárkodni, az bizonyára nagyra értékeli majd a Nauticam kezdeményezését. Ez a cég kifejezetten búvártokok gyártására szakosodott; szortimentjükben megtalálható szinte minden, amivel kompakt, dSLR, MILC, vagy más jellegű fényképezőgépeket és kamerákat alakíthatunk át a víz alatti munkához. A NEX-7 tokhoz most a napokban mutattak be egy újabb kiegészítőt, amivel a beépített elektronikus keresőt használhatjuk a víz alatt.
 
 
Végül, de nem utolsó sorban, egy kínai fórumon található számtalan kép egy lelkes rajongó által készített fa markolatról, aminek elsődleges célja az, hogy a nagyobb mancsú fotósoknak tegye kényelmesebbé a váz fogását. Ez a toldat a NEX-7 állványmenetéhez rögzíthető és lefelé nyújtja meg a váztestet körülbelül másfél-két centivel. Hátránya, hogy akku-, vagy memóriakártya-cseréhez le kell venni a fényképezőgépről és az állványmenetet is elveszítjük.
 
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.