Zöldül a Canon: újrahasznosítási program lép életbe

Sajtóközlemény
 
„Magyarországon is elérhetővé válik a Canon lézer tonerkazetta újrahasznosítási programja.
 
A Canon Magyarországon is bevezeti a díjmentes tonerkazetta újrahasznosítási programját
A környezetvédelem iránt elkötelezett vállalat célja a hulladékképződéssel nem járó működés az úgynevezett zárt láncú termelési folyamat megvalósítása.
 
 
A Canon Magyarországra is kiterjeszti a lézer tonerkazetta újrahasznosítási programját, amelynek jegyében a cég a használt tonerek környezetbarát cseréjét kívánja elősegíteni. A díjmentesen igénybe vehető szolgáltatás révén a környezettudatos cégek és a magán felhasználók egyaránt hozzájárulhatnak a nem használt tonerkazetták környezetkímélő újrahasznosításához. A programhoz a gyűjtődoboz kiérkezése után a Canon Hungária, a Canon magyarországi szervezete is csatlakozik.
 
A Canon 1990-ben, világelsőként indította el tonerkazetta-újrahasznosítási programját. Az ingyenes, online regisztrációt követően a jelentkező cég egy 17-19 darab toner visszagyűjtésére alkalmas dobozt kap a telephelyére, amelyet miután megtelik, a Canon díjmentesen el is szállít. A használt tonerek ezután a Canon franciaországi szétszerelő üzemébe kerülnek, ahol 100%-osan újrahasznosítják azokat. A program keretein belül visszaküldött kazetták nem kerülnek semmilyen típusú hulladéklerakóba, ezáltal csökken a környezeti terhelés.
 
1982-ben a Canon a világon elsőként készített minden-az-egyben, vagyis a toner mellett egy fotoszenzitív hengert, egy töltő-, egy tisztító- és egy előhívóegységet is tartalmazó tonerkazettát a személyi másológépekhez, amelyeket nemsokára követtek a lézernyomtatókban alkalmazott tonerkazetták is. Az újrahasznosítási program célja a zárt láncú termelési folyamat megvalósítása: az elhasznált tonerekből nyersanyag lesz, így a termékek nem a hulladéklerakókban fejezik be életútjukat, hanem újra termékként kerülnek be a boltok polcaira.
 
A Canon célja a hulladékképződéssel nem járó működés. A visszaküldött tonerkazetták minden összetevőjét felhasználják: új kazetta részeként, más iparágak alapanyagaként, sőt akár fosszilis tüzelőanyag pótlékaként is. A tonerkazetta egyetlen szemcséje sem kerül a hulladék közé. A tonerkazetták újrahasznosításával a Canon fenntartja a kazetták minőségét, és hozzájárul a környezet védelméhez is. Az újrahasznosított tonerkazettákat a Canon szigorú vizsgálatoknak veti alá, így garantálva, hogy az újrahasznosított termék is ugyanolyan jó minőségű legyen, mint egy új kazetta. Bővebb információt a programról az alábbi linken talál.
 
Tények és számadatok
 
2010 végéig a Canon több mint 266 000 tonna tonerkazettát gyűjtött össze és hasznosított újra világszerte. A tonerkazetták újrahasznosításának köszönhetően 402 000 tonnával csökkent a CO2-kibocsátás, amely a globális felmelegedés fő okozója. A használt tonerkazetták begyűjtésének és újrahasznosításának köszönhetően a Canon 168 000 tonnával csökkentette nyersanyag-felhasználását, amely megfelel 82 Space Shuttle űrhajó súlyának. A Canon tevékenysége az egész világon (39 országban 800 telephely) megfelel a környezetirányítási rendszerre vonatkozó ISO 14001 szabványnak.”
Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...