Divatfotók egy kicsit másképp: Nick Veasy röntgenfotói

Nick Veasy brit fotós ipari röntgengépeket használ munkája során, hogy felfedje a leghétköznapibb tárgyak belső szépségét. Veasy-nek akkor támadt ez az ötlete, amikor egy kamionsofőr lányával járt együtt: a lány apja szódásüvegek ezreit szállította, melyek közül az egyik egy 100 000 fontot érő díjat rejtett. Így hát egy helyi kórház röntgengépét kibérelte, hogy megtalálja a díjat tartalmazó üveget. Bár nem járt sikerrel, ez a tevékenysége adta azt a nagyszerű ötletet, amire karrierjét felépíthette.
 
 
A sugárzással járó veszélyek miatt Veasy egy külön betonbunkert épített, ahol nyugodtan dolgozhat gépeivel. Az itt is látható fotókhoz a tárgyat egy ólomlapra helyezi, ami mögött a film található. Ő maga pedig egy külön helyiségből biztonságban és biztonságosan tudja vezérelni a megvilágítás időtartamát. Expozíció után előhívja a filmet, beszkenneli, majd digitálisan retusálja, és szükség szerint színezi. Veasy témáihoz nem használ embereket, mert az esetenként akár 12 percig tartó besugárzás komoly kárt tenne az élő szövetekben. Felvételeihez, ahol emberi, vagy más csontok is látszanak, csupán gumiba bújtatott csontvázakat, vagy külön e célra adományozott tetemeket használ.
 
 
Nick Veasy honlapját mindenképp érdemes meglátogatni; számos olyan érdekességet találhatunk ott, ami munkáinak előkészületeit, de magát a bunkert is részletesen bemutatja.
 
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.