Büntet a Nikon D800/E: árcsökkenések a középformátumú gépek köreiben

Mióta a Nikon bejelentette 36 MP-es fényképezőit, a D800-at és a módosított, gyengébb AA szűrővel ellátott D800E-t, azóta igencsak stagnál a középformátumú gépek piaca. Elsőként a Pentax reagált árcsökkentésekkel és ajándékokkal, de most már a Hasselblad is kénytelen lépni: akár 22%-kal olcsóbban is beszerezhetőek a KF készülékei. Az elkövetkezendő hetekben a PhaseOne/Mamiya Leaf is lépéskényszerbe kerülhet – egy biztos, a vásárlók mindenképp jól járnak. Részletek a Hasselblad anyagából:

„A világ legmodernebb kamerarendszerének gyártója bejelentette, hogy csökkenti több fényképezőgépének az árát. A H4D-31 belépőmodell így például 22,9%-kal kapható kedvezőbb áron, mint korábban. A H4D-60 (60 MP) 20,59%-kal lett olcsóbb.”

h4d-31.jpg

No, igen, milyen meglepő, hogy a 31 MP-es Hassy árai változtak a legradikálisabban – a 36 MP-es Nikon után (ami még így is csupán a negyedébe kerül a H4D-31-nek) nyilván a kutyának sem kellett már. A H4D-31 az árváltozás után „már csak” 11 995 euró, míg a H4D-60-ért még mindig 23 900 eurót kell fizetni. Szerintem a KF sokkal lassabban fejlődik, a képminősége pedig már nem feltétlenül jobb, mint a legjobb 35 mm-es vázaké. Várhatóan 2-3 év és – némi túlzással persze – „lehúzhatják a redőnyt” a KF gépek gyártói, ha nem mutatnak fel valami igazán ütőset.

A The Camera Store TV stábja készített is egy elgondolkodtató összehasonlítást a Nikon D800 gépe és a Hasselblad között. Íme, a film:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.