Itt az Olympus 75 mm F1.8 m4/3-os objektívje

Korábban már olvashattunk róla pletykákat, s élethű maketteket is lehetett itt-ott látni a címben szereplő eszközről, ma azonban végre hivatalos adatokkal is szolgálhatok róla: lehullott a lepel az Olympus M.Zuiko Digital ED 75 mm F1.8 objektívről. Szinte hallani, ahogyan világszerte együtt örülnek a m4/3-ot használó fotósok, hiszen rendszerük egyre jobban bővül – ráadásul nem is akármilyen kiegészítőkkel. Legújabb a sorban az Olympus M.Zuiko Digital ED 75 mm F1.8 kistele, amelynek látószöge 35 mm-es értékben kifejezve egy 150 milliméteres lencserendszerének felel meg.

PEN_75mm__002_L.jpg

A halk, nagyon gyors fókuszmotort és a teljesen fém kivitelt meseszép bokeh (háttérelmosás) egészíti ki. A gyártó sajtóanyagában portrékhoz, beltéri sporteseményekhez, illetve koncertfotózáshoz ajánlja a kistelét, de bizonyára akad majd még tucatnyi más bevetési területe is ennek a gyöngyszemnek. Újdonság az Olympus ZERO, azaz Zuiko Extra-low Reflection Optical (Zuiko különösen alacsony optikai tükröződésű) bevonata, amely a leírás szerint akár dupla olyan hatékony, mint a korábbi, hagyományos lencsebevonatok. A csúcsminőségű optikai elemek garantálják a peremsötétedéstől és szférikus aberrációktól mentes képet.

PEN_75mm__001_L.jpg

A különösen magas minőségnek és a nagy fényerőnek azonban ára van: a nálunk júliustól kapható M.Zuiko Digital ED 75 mm F1.8 bruttó kiskereskedelmi ára 299 990 Ft lesz. Kiegészítőként megvásárolhatjuk majd hozzá a szintén fémből épített LH-61F napellenzőt (24 990 Ft), és/vagy az LC-61 objektívvédő sapkát (14 990 Ft).

PEN_E-P3_75mm__silver_silver_tilt_L.jpg

A pontos műszaki paraméterek egyelőre nem állnak rendelkezésemre, ami azonban a fent említetteken túl biztos: a szűrőmenet átmérője 58 mm, a legkisebb tárgytávolság 84 cm. Amint lesz belőle tesztpéldány, alávetem egy részletes próbának!

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...