Cserélhető objektíves lenne a következő (utáni) Apple iPhone?

Az AppleInsider érdekes szabadalmi ábrára bukkant, miszerint a nem is olyan távoli jövőben akár objektívet is cserélhetünk majd Apple iPhone okostelefonunkon. Persze, ne a MILC, vagy a dSLR fényképezőgépekéhez hasonló optikákat képzeljünk el, hanem egyszerű, lapos lencserendszereket, amik különösebben nem rondítanának bele az iPhone összképébe. A szabadalom egyik szövegrésze így hangzik:

„Kívánatos lenne olyan szerkezettel ellátni egy kompakt eszközt, ami a felhasználó számára lehetővé tenné az optika rekonfigurálását […]”

iphone.jpg

Az Apple mind ezt egy levehető hátlap segítségével álmodta meg – még az is elképzelhető, hogy olyan hátlapi panelt építenek be, ami eleve több lencsét tartalmaz, hogy azok közül csak a kívánt gyútávnak megfelelőt kelljen becsúsztatni az optika elé. Az egész elmélet a „Back Panel for a Portable Electronic Device with Different Camera Lens Options” (hátlap mobil elektronikus eszközhöz különféle kamera-lencse opcióval) névre hallgat amúgy, tehát a megfogalmazás is furfangos, konkrétan az iPhone sehol nem olvasható. Angolul itt lehet elolvasni a szabadalomról szóló értekezést.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.