Megérkezett az Olympus Stylus XZ-2

Az Olympus bejelentette népszerű csúcskategóriás kompakt fényképezőgépének utódját, az XZ-2-t. Korábban vendégeskedett már nálam az Olympus XZ-1 jelölésű csúcskompakt fényképezőgép, amelyet „Különösen Ajánlott” plecsnivel illettem kimagasló teljesítménye miatt. A japán gyártó emelte a tétet és ma hivatalosan is bejelentette az utódmodellt, ami immár a Stylus előtagot is megkapta. Az XZ-2 ott folytatja, ahol az XZ-1 abbahagyta: gyakorlatilag az összes hiányosságot pótolták a mérnökök.

XZ-2_black__product_010_L.jpg

Szabadon kioszthatók a vezérlőgombok, a kijelző kihajtható és érintésérzékeny lett, ráadásul az OM-D-ben bemutatkozott TruePic VI képfeldolgozó processzor is beköltözött a csúcskompakt masinába. További jellemzők a Full HD felbontású videók felvétele, a FlashAir vezeték nélküli rendszerrel való kompatibilitás, a fényerős optika (továbbra is F1.8-2.5 a kezdőérték tartomány), az 1/1,7”-os hátulról megvilágított, 12,3 MP felbontású CMOS szenzor, az optika tubusát körbeölelő vezérlőgyűrű és a legfeljebb ISO 12800-as érzékenység.

XZ-2_black__product_180_L.jpg

Az említett artikulatív Hypercrystal kijelző 3”-os méret mellett 920 000 képpontos felbontással rendelkezik és érintésérzékeny, így a fényképezőgépet akár ennek segítségével is vezérelhetjük (például az élességállításnál). A fotós dolgát a beépített képstabilizátor is megkönnyíti, melyet nem csak álló-, hanem mozgóképekhez is használhatunk (Multi-motion Movie IS). A készülék természetesen nem csak automata, hanem teljesen manuális módon is használható, így a gép az emberrel együtt fejlődik a fényképezés tanulása során (a Live Guide egy a fényképezőbe épített segédlet, amit bármikor igénybe lehet venni, ha valahol elakadnánk a beállításokkal kapcsolatosan).

XZ-2_black__Product_091_L.jpg

Az Olympustól megszokott művészi szűrők is rendelkezésünkre állnak; összesen 11 mágikus effekttel (Kereszthívás, Dioráma, Drámai színárnyalat, Finom szépia, Szemcsés film, Vonalak, Halvány tónus, Halvány és világos szín, Pin Hole, Pop Art és Lágy fókusz) dobhatjuk fel videóinkat, vagy fényképeinket. Az Olympus Stylus XZ-2 október végétől lesz megvásárolható 179 990 forintos áron.

Az Olympus az újonnan bevezetett „Stylus” jelöléséről alábbi sajtóközleményt adta ki:

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Egy átfogó termékskála fejlett technológiával és többféle kivitelben – többféle életstílusnak megfelelően

Az Olympus bemutatja a STYLUS-t, a kompakt digitális fényképezőgépek új márkanevét

2012. szeptember 17, Hamburg – Az Olympus Imaging Corporation (elnöke: Haruo Ogawa) nagy örömmel mutatja be a STYLUS márkanevet, mely az Olympus kompakt digitális fényképezőgépeinek átfogó jelölése lesz a továbbiakban. A STYLUS sorozat debütálása 2012 őszére várható.

Az új márkanév bemutatkozásának háttere
Az Olympus a kompakt digitális fényképezőgép kínálatának bővítésével – minden egyes új fényképezőgép bemutatásával, illetve újabb és újabb koncepció megalkotásával – a felhasználók különféle életstílusának megfelelő, speciális igényeinek kielégítését célozza meg. Ennek a törekvésnek megfelelően a termékskála kínálatában megtaláljuk a korábban csak a cserélhető objektíves rendszer-fényképezőgépekkel elérhető, igen magas képminőséget, a legmodernebb optikai technológiai megoldásokra épülő nagyteljesítményű objektíveket, valamint a szabadidős tevékenységek által támasztott követelményeknek megfelelő és a megbízható működést garantáló robusztus felépítést.

Az ősszel érkező új kompakt digitális fényképezőgépek számtalan olyan technológiai áttörést jelentő jellemzővel és funkcióval büszkélkedhetnek, melyeket az Olympus a Mikro-NégyHarmad rendszerű PEN sorozat újabb tagjaiban és a csúcsgépben, az OM-D-ben mutatott be. Az új modellek egységes, világszerte most először bevezetésre kerülő, új STYLUS márkanévvel történő bemutatásával az Olympus reméli, hogy egységes képet és átfogó koncepciót teremt a felhasználók szemében. Ugyanakkor mindegyik gép továbbra is saját, egyedi koncepciója köré fog épülni, így biztosítja a különféle életstílus és felhasználási terület által nyújtott speciális igények kielégítését és vásárlóik megelégedettségét – kezdő fotósoktól a haladó felhasználókig.

A márka koncepciója
A STYLUS hangsúlyozza az Olympus elkötelezettségét a különféle felhasználási területek és életstílusok által felállított követelmények és igények kiszolgálását célzó fejlesztések iránt. Az alapelv: megadni a felhasználók számára a „saját történet megalkotásának” lehetőségét öt összetevő – technológia, design, stílus, intelligencia és aktivitás – különféle kombinálásával. Így maga a fotózás az eltérő igényű felhasználók számára ugyanolyan mértékben lehet vonzó és érdekes. A STYLUS által az Olympus a kreatív fotózás élvezetét nyújtja mindenkinek, kortól, nemtől, tapasztalattól, vagy akár képességtől függetlenül. Egy STYLUS fényképezőgéppel a fotózás és mozgóképfelvétel egyaránt gondtalan és magával ragadó. Ezek a gépek nem csupán a „történet elmeséléséhez” ideális, legjobb pillanatok megörökítését teszik egyszerűvé, hanem olyan exkluzív funkciókat és képességeket kínálnak, melyek a történet elmesélését gazdagítják és a hangulat átadásának lehetőségét kínálják. Ma már a digitális fényképezőgépek mindenhol megtalálhatók és az emberek dokumentálják is életük történéseit a felvételeken keresztül. A STYLUS a történetek elmesélését egy új szintre emeli, a digitális fotózás élvezetének új lehetőségeit és értékeit kínálva.

stylus.jpg

A márka
„A STYLUS digitális fényképezőgépek az optikai csúcstechnológia lényegét fogalmazzák meg. A hordozhatóság és az egyszerű, intuitív kezelhetőség a mindennapi élet felfedezésének és bemutatásának örömét nyújtja, a design és a minőség pedig maga az egyéniség kinyilatkoztatása. STYLUS – passzol az életstílusodhoz! A te sztorid csak most kezdődik!”

A márka alapelvei

Technológia
Az Olympus optikai technológiai megoldásait az objektívek testesítik meg. A kiváló eredményt biztosító nagyteljesítményű objektívek és képalkotó processzorok által a STYLUS az a márka, mely gyönyörű felvételek készítésének lehetőségét kínálja.

Design
A design megmutatja egyéniségét. A legkisebb részletekre is kiterjedő, kifinomul design és az összeszerelés minősége által a STYLUS az a márka, melyet már kézben tartani is élvezet.

Stílus
A fotózás a kifejezés egy formája, a pillanat, a pillanat hangulatának, illetve a pillanat által ébredt gondolatainknak a leképezése. A mindennapi élet pillanatainak nagyszerű minőségben történő megörökítésére szolgáló eszközként a STYLUS az a márka, mely az egyéni kifejezés örömét és élvezetét biztosítja.

Intelligencia
Az intelligencia segít a képek magasabb szintre emelésében. Az elképzelések megvalósítását segítő, fejlett funkciók által a STYLUS az a márka, mely választ nyújt a kreatív szándék kérdéseire.

Aktivitás
Hordozhatóság és intuitív kezelhetőség. Általuk a mindennapi dolgok nem mindennapi pillanatai bárhol és bármikor megörökíthetők – a STYLUS az a márka, mely a mindennapi élet felfedezésének igényét kelti életre.

A STYLUS márka termékskálája

  • STYLUS XZ-2
  • STYLUS SP-820UZ
  • STYLUS VH-410
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.