Most akkor lesz, vagy nem lesz Canon 24-70 mm F2.8L képstabival? Frissítve!

Egyre több helyen olvasható, hogy a Canon nem dobta a 24-70 mm F2.8 luxus-zoom stabilizátoros változatának ötletét, sőt, állítólag több prototípus is fellelhető kint a „vadonban”. Az ötlet annak ellenére nem tűnik túlzottan elrugaszkodottnak, hogy még csak most kezd az itthoni boltokba szállingózni a 24-70 mm F2.8L II-es változata, hiszen például videózáshoz – a sokféle steadycam ellenére – mindenképp jól jöhet a beépített stabilizátor. Ha a gyártó valóban úgy döntene, hogy kiadja ezt a változatot is, akkor abban az egyben biztosak lehetünk, hogy nem lesz olcsó. Az IS nélküli II-es verzió is bőven 600 000 forint fölött vásárolható meg idehaza.

EF 24-70mm f2_8L II USM FRT.jpg

Frissítés: Mint kiderült, valóban létezik a 24-70 mm F2.8L-nek egy stabilizátoros prototípusa, de nem azt, hanem a 24-70 mm F4L IS-t óhajtja bevezetni a Canon. Ennek a fentebb megnevezett forrás 80%+ esélyt adott.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • fejetlen bárd

  Én már a kettes kiadás árazását sem értem… modell váltásnak, modell frissítésnek tök jó lenne, erre kiadtak egy olyan objektívet ami a régivel együtt fut, közel kétszeres áron. Persze jobb lett az új objektív, de nem annyival, hogy egy 350 ezres objektív kis mértékben javított verzióját megvegyem 650 ezerért…

  Ez a felár nem köszön vissza a fotókon. Ha ebbe még képstabilizátort is pakolnának, akkor még jobban elszabadulna az eszetlen árazás.

 • In Motion

  Az első változat 2002-ben jelent meg, amikor még bőven nem voltak több tíz megapixeles érzékelők a DSLR-ekben. Tehát ideje volt a váltásnak. Az új változat ára viszont pofátlanul magas lett. Ha kijön belőle egy IS-es változat, akkor nem lesz 800 ezer alatt.

  Videózásra ott a 24-105 IS töredék áron.

 • a túlárazás tényleg drasztikus méreteket öltött sajnos