Pletykarovat: Nikon előrejelzések 2013-ra

No, mit várhatunk 2013-ban a Nikontól? Milyen fényképezőgépek megjelenése várható a közeljövőben (értsd: 2013 tavaszáig)? A nikonrumors.com pletykalap összeállított egy rövid listát, amin két fényképezőgép és egy objektív szerepel. Ezek szerint a Nikon igen nagy valószínűséggel össze fogja vonni a DX (APS-C) szenzoros csúcsgépeit, tehát megszűnnének a D7000 és D300s különkategóriák, így vagy egy D400 vagy egy D8000 személyében születnének újjá. Mit fog tudni ez a DX csúcsmasina? Időjárásálló felépítés, 24 MP-es szenzor, 8 kép/mp sorozatfelvételi sebesség és 100%-os képfedésű optikai kereső, amik szinte biztosra vehetők, de szerintem nem maradna ki a D800-ban bemutatott gépen belüli time-lapse és HDR felvételi mód sem.

nikon_d8000a.jpg

A másik tükrös váz, amit az oldal említ, az a D4 nagyfelbontású ikertestvére lenne (D3 – D3x analógia), amibe vagy a D800 lapkáját, vagy egy sokkal nagyobb, 52 MP-est tennének (nem tér ki rá a nikonrumors.com szerkesztője, hogy miért pont 52 MP-t írt). Itt 4 fps az elvárt sorozatfelvételi sebesség, a többi funkció „lásd D4” címszó alatt található.

Az optikánál egy új 80-400 mm gyújtótávolsági tartományt lefedő, 5 FÉ-s előnyt nyújtó képstabis telezoomot említenek, de semmi konkrétumról nem esik szó; ez a része a posztnak csupán merész találgatás, ahogy látom.

Én a Nikon jövő évét még kiegészíteném egy profi MILC-cel és legalább két másik Android operációs rendszerű kompakttal, de vélhetően érkezik még egy „hagyományos” csúcskompakt is. Akárhogyan is, egyelőre még nagyon korai a prognózis – ráadásul lesz egy CES januárban, ahol szintén meglephet minket a japán gyártó. Neked mi a véleményed? Van valami egyedi kívánságod? Te milyen fényképezőt látnál szívesen a Nikontól jövőre?

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.