Blogtalk: jó cucc érkezett

A Fuji magyar képviselete ma finom cuccal kopogtatott ajtómon: megérkezett végre hozzám is a FujiFilm X-Pro 1 kistestvére, az X-E1. A csomagban a géptest mellett az új XF 18-55 mm F2.8-4 R LM OIS objektívet és az XF 18 mm F2 lencserendszert találtam. Nos, a 18-55 mm kitobiként kapható az új vázhoz, azonban senki se higgye azt, hogy a többi gyártóéhoz hasonló plasztik-fantasztik termékről van szó. Ez az alapzoom a Canon nyelvén kifejezve amolyan majdnem L minőséget képvisel, majdnem hozza az EF 24-105 mm F4L IS színvonalát (felépítésre). A képminőség felől egyelőre nem tudok nyilatkozni, az majd a teszt során kiderül, de a netes szakfórumok hozzászólásai alapján nem lehet egy rossz üveg.

blogra.jpg

Viszont az X-E1-től oda-vissza vagyok! Igaz, egy kissé furcsa, hogy mennyire könnyű maga a váz; a 18-55 milliméteres obival is orrnehéz. Már a Photokinán is izgatottan fogdostam a kis masinát, mert saját elvárásaimnak és vágyaimnak ez a tökéletes megtestesülése. Az X-Pro 1 már korábban járt nálam, de abba valahogy nem lettem igazán szerelmes. A képminősége az X-E1-nek elvileg ugyanaz (vagy valamivel még jobb is a továbbfejlesztett képalkotó algoritmusoknak köszönhetően), tehát csalódás biztos nem fog érni e téren. A külseje nagyon megfogott: a formavilága és a kezelőszervei is mintha rám lennének szabva.

No, félre a szubjektivitással, indul a részletes, objektív, tárgyilagos tesztje a készüléknek, amit majd a Prohardveren olvashattok el – remélhetőleg nemsokára.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.