Már itthon is kapható a Panasonic DMC-GH3

A szeptember végi Photokina szakkiállításon még külsőleg és belsőleg is béta állapotban volt a Panasonic csúcs dSLM (digital Single Lens Mirrorless) fényképezőgépe, a DMC-GH3 (tesztem itt olvasható), de időközben véglegesítették a mérnökök a terméket. Magyarországon a hivatalos viszonteladóknál máris rendelhető a termék, amely háromféle kiszerelésben vásárolható meg: csak maga a váz 339 990 Ft, GH3 + 12-35 mm F2.8 zoomobjektív 619 990 Ft, vagy GH3 + 14-140 mm F4-5.8 zoomobjektív 519 990 Ft. A Panasonic fényképezőgépek kiemelt forgalmazói a Fotoplus, a Mediker és a Panaudio. Íme, a teljes sajtóközlemény:

gh3.jpg

„A Panasonic idén ősszel kezdte meg LUMIX GH3 készülékének forgalmazását, amely jelenleg a japán gyártó legnagyobb teljesítményű és legsokoldalúbb, DSLM (Digital Single Lens Mirrorless) cserélhető objektívesfényképezőgépe. A készülék robusztusan elegáns és kompakt vázzal rendelkezik, kiváló kép- és mozgókép minőséget biztosít. Számos beállítási lehetőséget kínál mind a videofilm, mind az állókép készítéséhez. A csúcstechnológiát képviselő LUMIX GH3 tűéles képeket és videókat készít. A 16.05-megapixel felbontású Live MOS szenzorral ellátott kamerát a különlegesen nagy teljesítményű Venus Engine képfeldolgozó processzorral látták el úgy, hogy mindez elfért egy 550 gramm súlyú (ez már az akkumulátort és az SD-kártyát is tartalmazza), ezért könnyen hordozható kompakt vázban. A kivételesen gyors és pontos auto-focus és precíz állíthatóság gondoskodik arról, hogy a végeredmény mindig professzionális minőségű legyen bármilyen helyzetben. A fényképezőgép használója teljes részletgazdagságában ragadhatja meg a gyors mozgásokat is.

Letisztultság és pontos vezérlés — gyönyörű videofelvételek

A Panasonic LUMIX G terméksorozatba tartozó új LUMIX GH3 a videofelvétel minőségének terén kitolja a lehetőségek határát a cserélhető objektíves kamerák kategóriájában. A LUMIX GH3 szenzorait úgy fejlesztették tovább, hogy az még a korábbiaknál is több beállítási lehetőséget nyújtson a fényképezőgép felhasználójának, így tökéletesen kihasználhatja a Full HD (1080p) felbontásban akár 50kép/mp sebességre és 28 Mbps bitsebességre is képes készüléket, vagy az ALL-I módban rögzíthet MOV1 videókat 72Mbps átlagos bitsebességgel.

A kamera még kedvezőtlen fényviszonyok mellett is képes részletgazdag, mozifilmekre emlékeztető minőségű felvételeket készíteni a széles ISO tartománynak köszönhetően, ami 200-tól 12800-as értékig terjed standard, ám 125 és 25600-as ISO értékek közé esik speciális üzemmódban.

Mindegy, hogy éppen egy interjú vagy egy akciójelenet filmezéséről van szó, a változatos videó fájl formátumok — MP4, MOV és AVCHD — gondoskodnak arról, hogy mindig a megfelelő eszközök álljanak rendelkezésre az anyag továbbításához vagy szerkesztéséhez. Ráadásul, a tömörítés nélküli all indexed videó opció szükségtelenné teszi, hogy olyan kompromisszumot vállaljunk, ami a minőség rovására megy.

A folyamatos AF, AF Tracking, valamint az arcfelismerő AF funkció a filmfelvételi módban lehetővé teszi, hogy a fókusz folyamatosan a tárgyon vagy az arcon maradjon még mozgás közben is.

Professzionális minőség és könnyű hordozhatóság

A LUMIX GH3 bármilyen időjárási viszonyok között helyt áll, kompakt és könnyű, ezért felhasználója bármilyen kalandra, szélsőséges körülmények közé is magával viheti: filmezhet vele távoli falvakat vagy apró rovarokat az őserdők homályában. A készülék klasszikus formavezetést követő, marokra álló vázzal rendelkezik, csepp- és porálló. Mindig gyönyörű és élethű színeket mutató képek készíthetők a 16.05 megapixeles, Live MOS szenzoros fényképezőgéppel, amelyet új zajszűrőkkel – 3DNR (3D Noise Reduction) és MNR (Multi-process Noise Reduction) — is elláttak.

A LUMIX GH3 kivételesen gyors és pontos Light Speed AF funkcióval is rendelkezik, amelynek segítségével a villámgyors mozgású tárgyak is lencsevégre kaphatók tökéletes élességgel és pontossággal. Gyorsfelvételi módban — legjobb képminőség mellett 6, 4 megapixeles képminőség mellett 20 képkocka/másodperc sebességgel — a profi felhasználók tökéletes minőségű képeket rögzíthetnek még akkor is, ha ők maguk is mozgásban vannak.

A nagy teljesítményű és sokoldalú LUMIX GH3 a kiegészítő eszközökkel is minden téren kompatibilis. Ellátták a szinkronizáláshoz szükséges aljzattal, hogy a stúdió megvilágításhoz szükséges berendezésekkel is összekapcsolható legyen, továbbá egy sor más eszközzel, például a zajszűrésre szolgáló puskamikrofonnal a különlegesen fókuszált hangfelvétel érdekében, amit könnyen csatlakoztathatunk egy 3.3 milliméteres jack dugó segítségével. A LUMIX GH3 akkumulátorai, amelyek különösen hosszú használati időt tesznek lehetővé, egy külön dobozban helyezkednek el, aminek jó hasznát vehetjük, ha némi plusz súlyra van szükségünk a gép stabilitásához. Az oldalt elhelyezkedő markolat biztosabb fogást tesz lehetővé, így egészen apró mozdulatokkal is igazíthatjuk a fényképezőgépet a tökéletes kompozíció eléréséhez.

Lásd a világot másként!

A LUMIX GH3 tulajdonosa olyan felvételek elkészítésére is vállalkozhat, amit mások meg sem kísérelnének — a kis súlynak köszönhetően a gépet könnyen magával viheti bárhova, hogy profi képeket és videókat készítsen. A képet többféle módon is megkomponálhatjuk: a nagy felbontású, 614k pixeles, 3 hüvelyk képátmérőjű, elforgatható OLED képernyőn, vagy a 1,744K OLED keresőben, ha valaki a hagyományos exponálást jobban szereti. ALUMIX GH3 zajtalan működésű exponáló gombja arra szolgál, hogy semmilyen zaj ne zavarja meg a felvételünk alanyát, és a jelenetet a maga természetességében rögzíthessük.

Egyszerű elkészíteni, egyszerű megosztani

A beépített intelligens Wi-Fi a fotóst összeköti a nagyvilággal, a professzionális fotózást és filmezést kiegészíti az alkotás megosztásának örömével. A felhasználó a kollégáival együttműködve is dolgozhat, hiszen a képeket közvetlenül elkészítésük után már továbbíthatja is egy távoli PC-re egy okostelefon vagy egy tablet közbeiktatásával. Ugyanakkor a LUMIX Link iOS és Android kompatibilis okos telefon, illetve tablet alkalmazásainak segítségével a felhasználó akár a távolból is irányíthatja a készüléket, így annak érintése nélkül is készíthet felvételeket. A felhasználónak nem szükséges az adattovábbításra szolgáló kábeleket sem magával vinnie az útra, hiszen a LUMIX CLUB Sync Service felhőszolgáltatás segítségével bárhol könnyedén és gyorsan feltöltheti és megoszthatja az elkészült képeket. Egy hosszú, fotózással teli nap után a LUMIX GH3 Wi-Fi kereső funkciója gyorsan és fáradság nélkül rácsatlakoztatja a gépünket az otthoni hálózatra, hogy a fotóinkat és videóinkat feltölthessük a felhőbe.[…]”

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.