Jövőre jön a Canon EF 50 mm F1.4 IS USM objektív

1993-ban dobták piacra a Canon EF 50 mm F1.4 USM objektívet, tehát jövőre lesz húsz éves a termék. A Canon az elmúlt években szerencsére elkezdte felújítani elöregedett objektívparkját (lásd: 24 mm F2.8 IS USM, 28 mm F2.8 IS USM és 35 mm F2 IS USM), így ennek következményeként – no, meg persze a húszéves jubileumra való tekintettel – igen nagy annak a valószínűsége, hogy végre ennek az optikának is megérkezik a váltótársa. A canonrumors.com pletykalap információi szerint már tesztelik a prototípusokat, melyek közt szerepel az F1.8-as változat is. Üröm az örömben, hogy az eddig bemutatott felújított objektívekhez hasonlóan az 50 F1.4 IS USM sem lesz olcsó. 800 dollár/euró körüli lehet a bemutatkozóára, ami nem kevés.

50mmf14is.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Gordiusz

  Csak én érzem úgy, hogy a Canon háza táján mostanában kissé elpofátlanodtak árképzésügyileg? Hm?

 • @Gordiusz: hát, nem csak náluk gurult el a gyógyszer, sajnos. a gyártók a tavalyi természeti katasztrófákra fogják..

 • kalapos uram

  Canon rendszerem van, de nem biztos, hogy jó döntés volt. Az új, fényerős, fix gyújtótávolságú canon lencsék elképesztő árral érkeznek a piacra. És még azt hittük, a nikon objektívek a drágák.

 • In Motion

  Az uj IS-es fix obikat szeretni fogjak a DSLR-el filmezok. De en csak fenykepezek, igy szamomra teljesen felesleges, hogy az ilyen 24, meg 50mm-es obikra IS-t rakjanak. Az uj 24-70 F/2.8-ba meg nem raktak. Valaki erti ezt?
  Sajnos a Canon mostanaban tenyleg aranytalanul draga.

 • hungarisztan

  800 USD? Abból lesz vagy 1000, mire Hungarisztánba ér. A bit of overkill egy fix 50-es obiért, még ha f/1,4-es is. De gondolom, ez magával fogja rántani az f/1,8-ast is, pedig annak az volt a lényege, hogy bagóért hozzá lehetett jutni egy relatíve jó fényerejű obihoz, s ha tönkrement, hát vett az ember szívfájdalom nélkül egy ugyanolyat, szintén bagóért.
  (Na nem mintha rajonganék a fogyasztói társadalom eldobhatóra tervezett tárgyai iránt, de mégis kisebb bosszankodást jelent egy ilyen obit elhasználni, mint egy fehéret vagy bármilyen más L-est.)
  De hát az van, hogy a Canon is rákapott az ízére annak, hogy miért ne áruljon drágán, ha egyszer úgyis megveszik? Aránylag kevesen engedhetik meg maguknak azt, hogy átnyergeljenek a konkurenciához (de ha mégis, akkor is minek? ugyanaz megy ott is), ha már egyszer elkezdtek építkezni az egyik brand termékeiből. Akinek kell valami, az többé-kevésbé kényszerpályán van, a tervezett avultatással/élettartammal pedig a second hand piacot is kontrollálni tudják valamelyest.
  Nem tetszik, de ez van. Aligha lehet bármit tenni ellene.