Új firmware érkezett a Canon EOS 6D dSLR fényképezőgéphez

Korábban beszámoltam arról a hibajelenségről, hogy a Canon EOS 6D-vel rögzített mozgóképek nem játszhatóak le a YouTube online videotárban. Az 1.1.2 számot viselő javítás ezt a jelenséget hivatott orvosolni. Idézem a Canon honlapját:

6d.jpg

„Az 1.1.2 készülékszoftver-verzió a következő javítást tartalmazza:

Kijavítja azt a hibát, amely miatt a Canon EOS 6D digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel rögzített videofájlok nem játszhatók le a YouTube-on.

Hasznos Információk

Az 1.1.2 szoftververzió némileg korlátozhatja a video-pillanatkép funkciót. Olvassa el az alábbiakban ismertetett két eshetőséget és megoldást.

1.0.9 verziójú szoftverrel rendelkező EOS 6D

Ha 1.0.9 verziójú szoftverrel rendelkező fényképezőgéppel készített video-pillanatképet kombinál olyannal, amely 1.1.2 verziójú szoftverrel rendelkező fényképezőgéppel készült, a kész videopillanatkép-album megsérül.

1.1.2 verziójú szoftverrel rendelkező EOS 6D

Ha 1.1.2 verziójú szoftverrel rendelkező video-pillanatképet próbál meg hozzáadni olyan albumhoz, amely 1.0.9 verziójú szoftverrel rendelkező fényképezőgéppel lett létrehozva, megjelenik a „Cannot select this movie” (Ez a videó nem választható ki) figyelmeztetés, és a video-pillanatkép nem adható hozzá az albumhoz.

Kövesse az alábbi eljárást, amely megoldást jelent az fent leírt mindkét eshetőségre.

  • Készítsen video-pillanatképet, és hozzon lére új videopillanatkép-albumot.
  • Importálja a videopillanatkép-albumot a számítógépre.
  • Indítsa el az ImageBrowser EX nevű alkalmazást, amelyet az EOS 6D fényképezőgéphez mellékelve kapott meg.
  • Válassza ki a videopillanatkép-albumot, és válassza ki az [Edit Movie/Videó szerkesztése] lehetőséget az [Edit/Szerkesztés] lapon.
  • Elkezdődik a „MovieEdit Task” videoszerkesztési művelet.
  • Válassza ki az [Add Image/Kép hozzáadása] lehetőséget, és a video-pillanatkép hozzáadásához válassza ki a videopillanatkép-albumot.
  • Válassza ki a [Save/Mentés] és a [Save image type/Kép típusának mentése] lehetőséget, és kattintson a [Save/Mentés] gombra.

Az 1.1.2 készülékszoftver-verzió az 1.0.9 verzióval rendelkező fényképezőgépekhez való. Ha a fényképezőgép szoftververziója 1.1.2, nem kell frissíteni a készülékszoftvert.”

A firmware letölthető a Canon magyar oldaláról, innen.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.