Alakítsd át okostelefonodat fényképezőgéppé a Snappgrippel!

Egyelőre a Nikon S800c-n kívül csak a Samsung Galaxy Camera kapható, mint Android operációs rendszert futtató fényképezőgép, de valószínűleg hamarosan a többi gyártó is követi a két irányadót. Ha azonban már amúgy is van okostelefonod, minek vennél egy újabb zsebhúzót? A Snappgrip segítségével ugyanis kompakt fényképezőgéppé alakítható bármelyik zsebszámítógép: a két részből álló (egy tok és egy markolat) termék fizikailag is hozzájárul a fotómasináknál megszokott kezelői felület kialakításához.

snapgrip2.jpg

A markolati rész felső oldalán zoomgyűrű, kioldó és egy módválasztó, míg az alján az USB port (csak a töltéshez) és a ki-/bekapcsoló mellett egy állványmenet is található. Jelenleg egy speciális alkalmazásra van ahhoz szükség, hogy az – egyelőre – Apple iPhone 4/4S/5 és a Samsung Galaxy S3 telefonokat támogató Snappgrip segítségével fotózhassunk. A fejlesztők azonban már dolgoznak azon az API-n, amin keresztül más szoftvergyártók is kihasználhatják majd a Snappgrip tudását. Az eszköz akkuja durván 60 órás üzemidőre elegendő teljesítménnyel bír; az okostelefon és a kiegészítő közt Bluetooth-on keresztül zajlik a kommunikáció.

snapgrip1.jpg

A Snappgrip tömegtermeléséhez egyelőre még a kickstarter.com kalapozó oldalon gyűjtik a pénzt, de remélhetőleg 2013 februárjában már beindulhat a nagy volumenű termelés. A támogatók 47-110 dollár közti összegekkel járulhatnak hozzá a fejlesztők tervéhez. (Forrás: slashgear.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.