Még hogy nincs új a Nap alatt: íme, a formabontó Canon PowerShot N!

A Canon egy teljesen újfajta géptestbe zárt elképzelést tett le az asztalra. A japán gyártó ma jelentette be PowerShot N jelű készülékét – egy teljesen új típusú fényképezőgépet, amely másfajta megközelítést kínál a kreatív, spontán fotók elkészítéséhez és azonnali megosztásához a közösségi hálózatokon. A szokatlan, szögletes kialakítás, az innovatív „zoom and shoot” (zoom és felvétel) működésű objektívgyűrűk és a megdönthető érintőképernyő mind-mind arra ösztönzi a gép használóját, hogy a világot új szögből ragadja meg; a Kreatív felvétel üzemmód pedig automatikusan készít egy sor különleges effekttel ellátott fotót az eredetivel párhuzamosan. Az okostelefonokat tökéletesen kiegészítő PowerShot N úgy készült, hogy leegyszerűsítse a képek megosztását: az intuitív Wi-Fi kapcsolat révén a minőségi, művészi képek és Full HD videók azonnal megoszthatók.

canon_n.jpg

Az új „Kreatív felvétel” móddal újfajta perspektívát kínálnak egy hétköznapi helyzetről vagy témáról. A Kreatív felvétel módban rögzített képeken a PowerShot N elemzi a témát, és megállapítja, hogy milyen kreatív, művészi elemekkel lehetne feldobni azt, vagy előállítani egy újfajta érdekes nézetet. A készülék többféle tényezőt – a kompozíciót, az expozíciót, a fókuszpontot, a fehéregyensúlyt, az átmeneteket és a kontrasztot – figyelembe véve állít elő öt automatikus változatot az eredeti felvételből, amelyek azután egyetlen gombnyomással megoszthatók. Alternatív megoldásként felhasználhatók a készülék egyéb kreatív effektjei is, mint például a Miniatűr hatás, a Lágy fókusz, a Játékkamera-hatás vagy a Monokróm szűrő. A videók drámaisága pedig a Szuperlassú felvétel móddal még inkább fokozható.

canon_n1.jpg

A PowerShot N új, Hibrid automata üzemmódja négy másodpercnyi anyagot rögzít minden felvétel előtt 720p felbontásban, majd a Smart Auto technológiájával határozza meg a legjobb beállításokat a tökéletes felvétel eléréséhez. Egy-egy nap végén végül a négy másodperces klippek egybefűzésével egy „színfalak mögötti” történet áll össze az aznap készült képekről. A PowerShot N beépített Wi-Fi kapcsolatot és – a Mobilkészülék csatlakoztatása gomb segítségével – egygombos csatlakozást kínál az okostelefonokhoz és táblagépekhez. Ennek a funkciónak a segítségével szó szerint pillanatokkal a felvétel után feltölthetők az elkészült képek vagy videók az olyan közösségi hálózatokra, mint a Facebook vagy a YouTube függetlenül attól, hol is készültek. A gyors és megbízható csatlakozásnak köszönhetően otthon a legjobb felvételek vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is kinyomtathatók vagy átvihetők a PC-re. A „GPS mobilon keresztül” funkció a Canon ingyenes okostelefon alkalmazását használva bővíti helyadatokkal a képeket egy GPS-es okostelefon vagy táblagép használata esetén, így a felhasználók nemcsak a szórakoztató dolgokat, hanem azok pontos helyét is megoszthatják ismerőseikkel.

canon_n2.jpg

A PowerShot N kompakt, szimmetrikus kialakítása, a dönthető érintőképernyő és az objektívgyűrűk innovatív megoldása (az elforgatható objektívgyűrűt eltekerve a zoom funkció működtethető, egy második gyűrű pedig az exponálásra szolgál) révén a fényképezőgép bármilyen irányba forgatva működtethető, akár fejjel lefelé is. A kapacitív, 2,8”-os érintőképernyővel egyszerűen, érintéssel áttekinthetők az elkészült képek és vezérelhetők a legfontosabb funkciók, mint a fókusz vagy a zár. A feketében és fehérben kapható, szögletes, fém házú gép megjelenésében a 28 mm-es, 8x optikai zoomos objektív dominál.

A becsukott képernyővel és objektívvel mindössze 78,6 x 60,2 x 29,3 mm méretű PowerShot N különösen helytakarékos mérete révén akár zsebben is elfér és kényelmesen hordozható. További kényelmet biztosít az USB porton keresztüli töltés, így a kamera bármikor, akár útközben is tölthető.

A Canon PowerShot N legfontosabb jellemzői:

  • Kreatív felvétel
  • Egyedi kialakítás
  • 8x zoom, 28 mm-es objektív; Intelligens képstabilizátor
  • HS rendszer: 12,1 MP CMOS érzékelő, DIGIC 5 processzor
  • Wi-Fi; GPS mobilon keresztül
  • Mobilkészülék csatlakoztatása gomb
  • „Mindegy, melyik oldal van felül”-jellegű működés; dönthető érintőképernyő
  • Full HD felbontású videók rögzítése
  • Hibrid Auto; Smart Auto (58 jelenet érzékelése)
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.