Iránytű: mit jelentenek a Vanguard állványok rövidítései?

A digitális technológiának köszönhetően egyre többen vásárolnak fényképezőgépet, s immár nem csak Profi Vendel, hanem Átlag János is megmártózhat a fotózás örömeiben. A különféle fotómasinák terjedésével a kiegészítők is egyre nagyobb szerepkörhöz jutnak; az egyik talán leghasznosabb és legfontosabb kellék az állvány, amelynek többféle alfaja létezik számtalan méretben, színben és formában.

vanguardlogo.jpg

A gyártók termékeiket nem csak fantázianevekkel, hanem különféle, első ránézésre értelmetlen betűegyvelegekkel is ellátják. Ezek a jelölések azonban nem véletlenül kerülnek a készülékek címkéire és általában többféle jelentéssel is bírnak. Vegyük példának a bluechip.hu webáruház által forgalmazott Vanguard állványokat, amik alapvetően négy célcsoportnak készülnek:

  1. Professzionális felhasználóknak
  2. Fél-professzionális („prosumer”) felhasználóknak
  3. Fotó-rajongónak („enthusiast”)
  4. Kezdőknek

A Vanguard profiknak kínált állványai az Auctus, az Auctus Plus, az Abeo és az Abeo Pro család. Jellemzőik a nagyformátum, a nagyon erős és strapabíró felépítés. Alkalmazási területükre leginkább a stúdió jellemző; áruk 300 eurótól északra helyezkedik.

Auctus-Plus-283AT-1.jpg

Az Alta Pro és az Alta+ a fél-professzionális felhasználók körének lehet ideális választás. Ezekre az állványokra a kompakt méret, a kis tömeg és így a könnyű csomagolhatóság jellemző. Ezek az állványok mindemellett, persze, kellően masszív felépítésűek is; áruk 150 eurótól indul.

Alta-Pro-254CT-1.jpg

A fotózás rajongóinak a Vanguard az Espod Plus és az Espod jelölésű tripodokat ajánlja. Ezek a mindennapos használatra lettek kialakítva, kis tömeg és 80 eurótól induló árak jellemzik kellő strapabíróság mellett.

Espod-Plus-203AB-1.jpg

Kezdőknek, illetve kompakt géppel fényképezőknek a MAK sorozat tagjai lehetnek ideális társak. A 39-99 euró között beszerezhető háromlábak jó ár/érték aránnyal és megfelelő funkcionalitással rendelkeznek.

MAK-203-1.jpg

Egyéb jelölések példák alapján:

Alta Pro 263AT: Alta Pro család tagja, 26 mm-es csőátmérővel, 3 szekciós lábbal, Alumíniumból készítve, fej nélkül (T). Ennek megfelelően a C = Carbon, azaz szénszálas, B = gömbfej (Ballhead), GH = markolatos fej (Grip Head), P = 3D forgófej (Panhead), O = hosszú fogantyús (Long handle)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...