Zseniális szoftverrel szimulálhatjuk a teljes fotóstúdiót

Vége az idegesítő és időigényes fénybeállításoknak! Többé nem kell három asszisztens, hogy felállítsd a stúdiófényeket, mert az Elixxier egy zseniális programcsomaggal, a „set.a.light 3D STUDIO-val”, könnyíti meg a megvilágítás tervezését. A német szoftvergyáros a világon elsőként állt elő egy ilyen modellező alkalmazással, ahol nem csak a fényforrás jellegét és irányát, hanem az összes egyéb jellemzőjét is igény szerint belőhetjük. A program természetesen lehetővé teszi az eszközök térbeli elhelyezését; fizikailag hiteles, valósághű fényeket láthatunk, ahogy az a valóságban is visszaverődik a felületekről és a portréalanyunk arcáról.

setalight.jpgsetalight1.jpg

Amint beállítottuk a kívánt paramétereket és fényeket, a szoftveren belül virtuális kamerán próbálhatjuk ki a beállításokat. Választható a szenzorméret, az oldalarány, az expozíciós értékek és az optika – még a mélységélességet is valósághűen modellezi le a set.a.light 3D STUDIO. Ha meg vagyunk elégedve az eredménnyel, akár exportálhatjuk is a „fénytervet”, hogy azt a stúdióban könnyedén felépítsük. Az alkalmazás nem csak profi fotósok idejét spórolja meg, de a kezdőknek is kiváló játszótér, ahol kitanulhatják a világítás csínját-bínját. Kicsit lentebb látható egy bemutatófilm a szoftver működéséről. Az Elixxier set.a.light 3D STUDIO 140 euróért vásárolható meg, ami igazán nem sok érte. (Forrás: petapixel.com)

setalight2.jpgBalra a virtuális modell, jobbra a szoftver beállításai a való világban

U.i.: A poszt írásakor az Elixxier honlapja adatbázisban fellépő hiba miatt nem volt elérhető, akit érdekel a program, próbálgassa később is megnyitni a honlapjukat!

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

  • In Motion

    Csak 139 euro és van OSX-re is. KELL. Amúgyis mostanában akartam egy kicsit foglalkozni műtermi fotózással, és ez nagy segítség lenne. Ki fogom próbálni, köszi a tippet.

  • Macska Matyi

    Nekem elég nagy marhaságnak tűnik modellezni a stúdiófényeket, hogy aztán az alapján ténylegesen is be kelljen állítani.