Íme, a Leica Mini M-ről készült első fotó

Pár napja írtam, hogy a Leica egy újabb fényképezőgéppel szeretné zárni az M és az X sorozat közt tátongó űrt. Nos, íme, itt a Leica Mini M teljes szépségében! A készülék APS-C méretű lapkát kapott, amely 16 MP-es felbontású. Erre egy fixen szerelt, tehát nem cserélhető 28-70 mm F3.5-6.4 Leica Elmar objektív rajzol. A váz alumíniumból készült; külső (opcionálisan megvásárolható) elektronikus kereső csatlakoztatható hozzá, képes Full HD felbontású mozgóképek rögzítésére és a gyártó mellékeli hozzá az Adobe Photoshop Lightroom képfeldolgozó szoftvert. A masina június 11-én lesz hivatalosan bemutatva, ára várhatóan 2400-2500 euró környékén lesz. (Forrás: mirrorlessrumors.com)

leicammini.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • 2400 euró egy olyan APS-C kameráért, amelyről ráadásul le se lehet csavarni a – fényerőben legalábbis – középszerű zoomobjektívet. Hát tessék parancsolni, van rajta egy bjútiful red dot!

 • @kesztió: szerintem – már, ha igaz minden része a pletykának – ez egy öntökönlövés a leicától. még ha m4/3 rendszerű lenne, cserélhető obival, azt mondom, belefér és ilyen lesz a pana gx2 is :), de így?..

 • KrE

  Komolyan képesek voltak ráhegeszteni egy 28-70-es obit egy aps-c vázra?!
  42-105?!
  Ezt mi a fenére lehet használni?
  Na meg 3,5-6,4 2500 euróért?!
  Ez bártabb, mint amikor a Panasonic kompaktjaira tettek piros pöttyöt és próbálták sokszoros áron eladni…

 • @KrE: ekv. 28-70 mm képkivágású.

 • KrE

  @MLaca: Így egy lehelettel elfogadhatóbb a helyzet, de semmivel sem jobb… :/

 • a_bitlisz

  Hát ezt rendesen megvéleménykutathatták az biztos…
  Szerintem fake.

 • Saliko

  A blog olvasói közül (gyakorlatilag) úgyse vesz senki Leicát, a formaterv pedig szép:)

 • @KrE: A fentebbi hozzászólásomból igazán láthattad a véleményemet a Leica ár- és termékpolitikájáról, de azért igazságtalanok se legyünk.

  A Leica illetve Panasonic kompakt között ugyanis nem csak a piros pötty a különbség.

  Egyrészt másképp van hangolva a JPEG engine (és tudjuk, hogy főleg a régebbi Panasonikoknál a JPEG-minőség probléma volt), másrészt pedig nyílt titok, hogy a minőségellenőrzés legjobb darabjai mentek a Leicához, a többi maradt a Panasonicnak.

  Azt döntse el mindenki, hogy mennyire pofátlanul árazták túl a kompaktokat ezen két dologért cserébe (plusz a harmadikért, a Leicás formatervért), de –mint ahogy már jeleztem – nem csak a pötty a különbség…

 • Saliko

  @kesztió: szerintem nagyrészt legenda (marketing), amit írsz. Formában jobb, egyes megoldásaiban ötletesebb a Leica, de mindkét márka ugyanaz a magas japán minőség.

  Jellemző egyébként, hogy az amatőr gépeket jóval a tervezett üzemidejük előtt cseréljük le, egyszerűen azért, mert kijött egy jobb változat – egyszerűen megetetik velünk ezt is (magam sem vagyok kivétel).

 • @Saliko: Én is a tervezett üzemidőnél hamarább cserélek, de szerencsésebb helyzetben vagyok.

  A Pana FZ15-ös bridge (az általatok ismert FZ20 nagyon kevéssel lebutított változata) majdhogynem kiszolgálta az üzemidejét, mégis karácsonyi ajándékként ment az amatőr fotós jóbarátomnak és szomszédomnak, ne tudd meg, mennyire örült az elavult, mégis klasszisminőségű, konstans F2,8-as, 4 MP-es gépnek!

  A Pana G3-ról jóval üzemidő alatt váltottam G5-re, ez igaz, de örökölte a feleségem, és teljes kapacitáson használja a közös objektívparkunkkal.

  A G5-öt pedig a G6 utódjára fogom cserélni. Még ezzel sincs semmi gond, a G3 akkor megy szóletésnapi ajándéknak a kitobival a 6 éves unokaöcsémnek, a feleségem pedig megkapja a G5-öt.

  Számítógépet már dobtam el, de fényképezőgépet még soha! 😀

 • fejetlen bárd

  1.) A hír félreértelmezhető, mert ez csak PLETYKA! A hivatalos bejelentés Juni. 11-én lesz!

  2.) A Leica szokásosan drága. Mindig is az volt és az is marad, annak ellenére, hogy a digitális korszakban már közel sincs akkora technikai fölénye, mint egykor. Épp a napokban kelt el Alfred Eisenastaedt Leica IIIa gépe amit a második világháborútól a kilencvenes évek közepéig használt aktív sajtófotós éveiben és még mindig működik.

  3.) Ezek az új digitális Leicák kizárt, hogy fél évszázadnyi nyúzást így kibírnának, de a márka presztízse és gazdasági megfontolások miatt nem csökkenthetnek árat. A válságban legalább is nem. Miért? Mert nem képes a Leica a tömegtermelésre és a válság alatt az egyetlen termék ami töretlenül fogy az a luxuscikk. Autó, ékszer, ingatlanok… a gazdagokat nem érdekli a válság, nem is érinti őket, ezért nekik lehet csak kis szériában gyártott gépeket eladni.

  Lehet fikázni az árszabásukat meg egy piros pöttyre fogni az egészet, de amikor egy Panasonicot fogok a kezembe… hát összehasonlíthatatlan az építési minőség. Az árérzékeny vásárló réteget viszont egy anyagminőségi kompromisszum nem hat meg. Tegye fel a kezét akit izgat, hogy egy Panasonic műanyagból van? És tegye fel a kezét, aki ha könnyedén ki tudná fizetni a Leicát, akkor nem azt vásárolná… na ugye.

 • wavrekordz