Muku Shuttr – a világ első Bluetooth távvezérlője mobiltelefonokhoz

A Muku Shuttr óriási sikernek örvend, bár még csak koncepció (azaz még nincs kereskedelmi forgalomban, illetve gyártásban), a kickstarter.com közösségi kalapozó portálon három nap alatt összejött a megcélzott összeg, amiből a fejlesztők a gyártást beindítanák. A majd feketében és fehérben kapható eszköz Bluetooth vezeték nélküli kommunikációt alkalmaz és kompatibilis lesz az Apple iPhone, iPod touch, iPad, iPad Mini sorozatával, valamint a Samsung Galaxy S4, S3, Notes 2, Notes Tab 8.1, Notes 10.1 és LG Nexus 4 készülékekkel (de nagy valószínűséggel az összes többi, Bluetooth kommunikációra képes eszközzel egyaránt).

muku.jpg

A kis távirányítónak az egyik ütőkártyája az, hogy csupán a Bluetooth-os összepárosításra van szükség, semmiféle alkalmazást nem kell futtatni a távvezérelt eszközön. A kulcstartón hordható aprósággal immár nem korlátozz senkit saját karjának hossza, ha önarcképet szeretne készíteni mobiltelefonjával, de a bemozdulásoktól sem kell többé félni az esti fotózás során – csak támasszuk le a mobiltelót, állítsuk be a kompozíciót és kényelmes távolságból exponáljunk a Muku Shuttr segítségével.

A működéséhez szükséges az iOS (5.0), illetve az Android 4.1, valamint a Bluetooth 3.0 szabvány megléte. Egyelőre a Blackberry, a Windows Phone és a Symbian nem szerepel a kompatibilitási listán. Itt találod a termék részletes leírását rengeteg GYIK-kal együttesen.

Műszaki paraméterek:

  • Méret: 61 x 26 x 6 mm
  • Tömeg: 10 gramm
  • Csatlakozás: Bluetooth 3.0
  • Hatósugár: 10 m
  • Energiaellátás: RC2025 gombelem (cserélhető), ami akár 2 évig is elegendő
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.