Ez+Az a nagyvilágból

Íme, pár apróság a fotós világ kora reggeli hírfolyamából:

Samsung

Idén szeptemberben új zoomobjektívvel jelentkezhet a Samsung. A DxO emberei figyelmetlenségének köszönhetően fény derült arra, hogy a Samsung az NX rendszeréhez egy új zoomobjektívet fog kiadni a közeljövőben. Az NX 16-80 mm F3.5-4.5 bejelentését most szeptemberre datálják. (Forrás: mirrorlessrumors.com)

samsungnx.jpg

Nikon

A nikonrumors.com érdekes szabadalomra bukkant az egami szabadalomvadász blogon, mely szerint a Nikon elektronikusan be- illetve kikapcsolható aluláteresztő szűrőn dolgozik. Ez azt jelenti, hogy parancsra alakíthatnánk D800 gépünket D800E-vé. Azonban itt még csak szabadalomról van szó, nem biztos, hogy meg is valósul az ötlet.

nikonaa.png

Sony

A Sony új firmware-t adott ki teljes képmezős, rögzített tükrös fényképezőgépéhez, az SLT-A99-hez, ami csupán egyetlen funkcióval bővíti a fotómasina tudástárát. A frissítés után a készülék képes lesz arra, hogy filmfelvételi módban egyszerre tudjon képet adni a beépített kijelzőjére és a HDMI aljzatára csatlakoztatott egységre. Az új alapszoftver innen tölthető le.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.