Jövő hét kedden érkezik a Sony DSC-QX100 és a DSC-QX10

Úgy tűnik, hogy jövő hét elején, azaz kedden érkeznek a Sony első „optocamjai” (vagy „obikamerái”), a DSC-QX100 és a DSC-QX10, melyek objektívbe épített fényképezőgépet takarnak és okostelefonra pattinthatóak. Még nem tudni pontosan, hogy a készülékek „SmartShot”, vagy „EspressOn” névvel jönnek, a netre kikerült termékfotókon továbbra is a „Cyber-shot” olvasható a típusjelölés előtt.

sony1.jpg

Mindkét modell beépített képstabilizátorral rendelkezik, és az iOS, valamint az Android operációs rendszerekkel is kompatibilisek lesznek a megfelelő Sony alkalmazás segítségével („Playmemories”). A masinák 1080p @ 30 fps mozgóképfelvételre is fel vannak készítve, amiket vagy a saját SD memóriakártyára, vagy az okostelefon/táblagépre tudnak menteni NFC/Wi-Fi vezeték nélküli technológiák segítségével.

sony2.jpg

A QX10 és QX100 nem épp manuális vezérelhetőségről lesznek majd híresek: csupán zoomolni, fehéregyensúlyt állítani, illetve fókuszálni lehet majd kézzel is. A QX10-ben egy 18 MP-es, 1/2,3”-os, a QX100-ban pedig egy nagyobb, 1”-os és 20,2 MP felbontású szenzor teljesít majd. (Forrás: sonyalpharumors.com)

sony3.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.