Alakítsd át te is iPhone-odat digitális középformátumú hátfallá a Hasselnuts-szal

Szeretnél te is végre középformátummal dolgozni? Van otthon elfekvőben egy filmes Hasselblad V-System kamerád? Esetleg nagy rajongója vagy az Apple iPhone okostelefonnak? Nos, ha a csillagok együttállása ennyire kedvez, akkor hamarosan viszonylag olcsón összeállíthatod te is a digitális középformátumú munkatársadat! A Badass Camera ugyanis egy olyan adapter fejlesztését kezdte el, ami ha sorozatgyártásba kerül, lehetővé teszi az iPhone és az említett Hasselblad V-System összepárosítását, így kvázi egy viszonylag kedvező árú KF rendszert rakhatunk össze.

hasselnuts1.jpghasselnuts3.jpg

A Hasselnuts névre keresztelt eszköz pontosan úgy néz ki, mint egy digitális hátfal, azonban ebben a szenzor helyére az iPhone telefont kell becsúsztatni. A fejlesztők célja ezzel az volt, hogy a régi, porosodó, filmes Hassy rendszerek megmeneküljenek az enyészettől és újra hétköznapi használatba kerülhessenek. „A Hasselnuts-szal azok is újra élvezhetik régi Hasselblad kameráikat, akiknek nincs pénzük egy digitális hátfalra. Ezen felül az volt a cél, hogy a régi gépek újra előkerüljenek a fiók mélyéről. Immár profik és amatőrök is újra élvezhetik klasszikus fényképezőgépeiket!” – mondták az illetékesek.

hasselnuts2.jpg

A Hasselnuts legjobb oldala azonban az, hogy meghagyja az analóg fotózás életérzését, a mellékelt alkalmazás szinkronban működik a kamerával: kiválasztod a rekeszt az objektíven, megadod az expozíciós időt a telefon-hátfalon, majd a fényképezőgép kioldójával megalkotod a képet. Az applikáció ugyanis észleli a kioldó megnyomását és megörökíti a fotót. Az iPhone tulajdonképpen egy speciális projekciós lapra vetített képet örökít meg, így ennek köszönhetően még a KF mélységélessége is megmarad.

hasselnuts4.jpg

Amúgy ez a spéci lap a kiegészítő lelke, hiszen tulajdonságai a KF filmnek felelnek meg – ennek hála egyedi lesz az iPhone képe, kevésbé „digitális” a végeredmény. A Hasselnuts a kickstarter.com oldalon gyűjti a befektetőket, a célkitűzés 10 000 dollár, ami nem is olyan sok. Amint összejött a zsuga, a Hasselnuts sorozatgyártásba megy és darabját 350 dollárért lehet majd megvásárolni. Végül íme, pár fotó, ami a rendszerrel készült: (Forrás: petpaixel.com)

hasselnuts5.jpghasselnuts6.jpghasselnuts7.jpghasselnuts8.jpg

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.