Canon: gigantikus felbontásról és középformátumról csipognak a madarak

Azt rebesgetik a canonwatch.com forrásai, hogy a Canon már a való világban tesztel egy 44,7 MP-es, teljes képmezős dSLR vázat, ám úgy tudni, hogy 4K videofelvétel közben még túlságosan nagy az áramfogyasztás, tehát még sem a szenzor, sem az energiaforrás nincs véglegesítve. Az 1Ds új inkarnációjának fejlesztését még idén, vagy legkésőbb jövő év elején jelentheti be a gyártó.

dslr.jpg

A másik pletyka a Canon középformátumra való ráállását illeti. Az okosok úgy vélik, hogy már a 2014-es Photokina szakkiállításon bejelenthetik a középformátumra vonatkozó terveket, amit majd leghamarább 2015-ben egy KF masina is követhet. A Canon azonban nem saját maga, hanem egy már a körökben jártas gyártóval alakítana stratégiai és gyártói együttműködést, így nem a nulláról indulnának a fejlesztések.

sensor.jpg

Egyelőre azonban még semmi sem biztos, a fentiek egyelőre csupán nagyon távlati tervek, de az is előfordulhat, hogy semmi sem valósul meg belőlük. A piac még nagyot fordulhat egy-másfél év alatt, így még a tükör nélküli gépekre való átállás sem elképzelhetetlen. (Forrás: canonwatch.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...